FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Τελικά έχουμε ελπίδες για πίστα Formula 1;

Το λέμε εδώ και χρόνια αλλά ελάχιστοι πραγματικά πιστεύουν ότι μπορεί να κατασκευαστεί πίστα υψηλών προδιαγραφών στην Ελλάδα και κάποια στιγμή να φιλοξενήσουμε ένα Grand Prix της F1.
Τα οικονομικά δεδομένα της χώρας μας, δεν είναι στην κατάσταση που απαιτούνται για να δημιουργηθεί ένα τόσο μεγάλο έργο. Ωστόσο, υπάρχουν πιθανότητες στο μέλλον να γίνει το όνειρο πραγματικότητα και οι κορυφαίοι οδηγοί του κόσμου να βρεθούν στην Ελλάδα.
Το μεγάλο αφεντικό της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Bernie Ecclestone, μίλησε πρόσφατα στο CNN και είπε, «οι Έλληνες θέλουν τη Formula 1. Ο αγώνας θα ονομαστεί Μεσογειακό Grand Prix και επιθυμούν να συναντηθώ με τον πρωθυπουργό ή τον δήμαρχο. Πρέπει να δούμε όμως αν υπάρχουν τα χρήματα».


O Bernie Ecclestone, ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στην F1
Οι δηλώσεις του έχουν βαρύνουσα σημασία, αλλά το μεγαλύτερο «αγκάθι» σε όλο αυτό είναι τα κονδύλια.  Που θα βρεθούν τα χρήματα, πότε και ποιοι θα τα δώσουν, χωρίς να επιβαρυνθούν και πάλι οι Έλληνες πολίτες. Σύμφωνα με την ομάδα που έχει αναλάβει το project, το κόστος ύψους 800.000.000 ευρώ που απαιτείται, θα καλυφθεί από ιδιωτικά κεφάλαια.
Το σχεδιασμό για την πίστα κάνει η «Dielpis Formula 1» και στόχος είναι να την κατασκευάσουν σε κάποιο κομμάτι, στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Επικεφαλής είναι ο πολιτικός μηχανικός, Θανάσης Παπαθεοδώρου, ο οποίος δήλωσε με τη σειρά του στο CNN. «Ο πρωθυπουργός έχει υποστηρίξει πλήρως την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση αγώνων F1 και ανυπομονούμε να βγει η εντολή από τις σχετικές διεθνείς ομοσπονδίες για την υλοποίηση της Dielpis Formula 1. Το μεγαλύτερο κέρδος για τη χώρα μας θα είναι να δώσουμε σε ολόκληρο τον κόσμο την ευκαιρία να δει το ιστορικό λιμάνι της Μεσογείου. Και η πείρα μας από τη διεξαγωγή μεγάλων διοργανώσεων όπως είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, αποτελεί διαπιστευτήριο για εμάς».

Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια