FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Επιστροφη στη κορυφη για τον Alonso...

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ο μεγάλος νικητής στις επεισοδιακές κατατακτήριες δοκιμές του Σίλβερστοουν.

Ο Ισπανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πανηγύρισε την πρώτη πολ ποζίσιον του μετά το 2010 και το GP της Σιγκαπούρης. Ο Αλόνσο έδωσε στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας μάχη με τον Μαρκ Γουέμπερ και κατάφερε να ηγηθεί του Αυστραλού για μόλις 0,047 δευτ. Ο πιλότος της Red Bull προσπάθησε με τη σειρά του να ανταπαντήσει αλλά δεν κατάφερε κι έτσι αρκέστηκε στη δεύτερη θέση.
Οι κατατακτήριες ήταν επεισοδιακές καθώς λόγω της δυνατής βροχής είχε ανέβει επικίνδυνα το επίπεδο του νερού στην πίστα, γεγονός που καθιστούσε αδύνατο τον έλεγχο των μονοθεσίων. Ετσι, η διαδικασία διεκόπη για περίπου μιάμισι ώρα και στη συνέχεια συνεχίστηκε με τα έξι εναπομείναντα λεπτά της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών για να ολοκληρωθεί με την τρίτη και τελευταία, η οποία έκρινε και τον νικητή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των πιλότων που προκρίθηκαν στην τρίτη περίοδο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) επέλεξε την ενδιάμεση γόμα, έτσι ώστε να πετύχει καλύτερους χρόνους.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ πραγματοποίησε ίσως μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του σήμερα και δικαίως κέρδισε την τρίτη θέση, αφήνοντας πίσω του τη δεύτερη Red Bull του Σεμπάστιαν Φέτελ.
Η Ferrari έχει έναν ακόμη λόγο να είναι χαρούμενη, πλην της πολ ποζίσιον του Αλόνσο, καθώς είδε και τον Φελίπε Μάσα να περνάει στην πρώτη δεκάδα, πετυχαίνοντας μάλιστα να εκκινήσει πέμπτος τον αγώνα.
Ο Κίμι Ραικόνεν σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες, έχοντας δίπλα του τον Παστόρ Μαλτονάτο με την Williams.
Η McLaren έμεινε αρκετά πίσω σήμερα καθώς ο Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει μόλις από την όγδοη θέση ενώ ο Τζένσον Μπάτον απογοήτευσε παρά το γεγονός ότι τρέχει εντός έδρας. Ο Βρετανός δεν κατάφερε να περάσει ούτε στη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων αφού έμεινε μόλις 18ος. Ο πιλότος της McLaren καταποντίστηκε στον ταχύτερο του γύρο από την βροχή και τις κίτρινες σημαίες λόγω της άτυχης στιγμής του Τίμο Γκλοκ με τη Marussia.
Απογοήτευση και για τον Ρομάν Γκροσεάν, ο οποίος πέρασε μεν στην τρίτη περίοδο, αλλά στο τέλος της δεύτερης είχε μία έξοδο και δεν συμμετείχε.
Ανάμικτα συναισθήματα για τον Νίκο Χούλκενμπεργκ και τη Force India, ο οποίος κατετάγη μεν ένατος, αλλά θα αναγκαστεί να εκκινήσει πέντε θέσεις πιο κάτω τον αγώνα λόγω ποινής για αλλαγή κιβωτίου.
Η έτερη Force India του Πολ ντι Ρέστα κρατούσε την πρόκριση στην πρώτη δεκάδα, αλλά εκδιώχθηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο, με αποτέλεσμα να μείνει στην ενδέκατη θέση.
Ασχημα τα πράγματα και για τον Νίκο Ρόζμπεργκ που θα εκκινήσει 13ος ενώ και οι δυο Toro Rosso των Ρικιάρντο και Βερνιέ έμειναν πίσω (14ος και 16ος, αντίστοιχα). Αναμέσά τους η Williams του Μπρούνο Σέν

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια