FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Δοκιμες νεων οδηγων στις πιστες...

Τρεις ομάδες, ως γνωστόν, αναμένεται να συμμετάσχουν στις διήμερες δοκιμές νέων οδηγών που θα διεξαχθούν αύριο και μεθαύριο στην πίστα του Σίλβερστοουν.
Ηδη, από τις Williams, Marussia και HRT, έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα των πιλότων που θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα μονοθέσια τους. Όπως έχει αποφασιστεί, οι οδηγοί θα τρέξουν τη μία ημέρα στην πίστα όπου διεξάγεται το GP και την επόμενη στο Ιnternational circuit.

Η Williams που βρίσκεται εντός έδρας, αποφάσισε να την εκπροσωπήσει ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος από την έναρξη της φετινής αγωνιστικής χρονιάς εκτελεί χρέη εφεδρικού πιλότου στην ομάδα. Ο πρώην πρωταθλητής GP3 έχει τρέξει μέχρι στιγμής στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής σε έξι GP, αφήνοντας καλές εντυπώσεις.
«Πραγματικά ανυπομονώ για τις δοκιμές αυτή την εβδομάδα. Συνoλικά είχε μόλις τέσσερις ημέρες σε μονοθέσιο της Formula 1 παράλληλα με τις ελεύθερες δοκιμές της χρονιάς. Επομένως θα ήθελα να έχω κάποια καλά χιλιόμετρα. Εχουμε μερικά ενδιαφέροντα πράγματα να δοκιμάσουμε αυτή την εβδομάδα όπως επίσης και προσομοίωση μεγαλύτερου αγώνα που έχει προγραμματιστεί με την προϋπόθεση ο καιρός να παραμείνει καλός. Όλα αυτά θα είναι μία εξαιρετική εμπειρία για εμένα. Ανυπομονώ να τρέξω με την Williams Renault FW34 αλλά και να ενισχύσω τη σχέση μου με τους μηχανικούς. Την Παρασκευή έβρεχε στο Σίλβερστοουν, αλλά εγώ ελπίζω ότι ο καλός θα είναι καλός αυτή την εβδομάδα καθώς διασκεδάζεις όταν οδηγείς στην πίστα. Την γνωρίζω αρκετά καλά, αλλά το international circuit θα είναι μία νέα πρόκληση», δήλωσε ο νεαρός πιλότος.
Η Marussia αποφάσισε να δώσει ευκαιρία στους Μαξ Τσίλτον και Ρίο Χαριάντο, αντίστοιχα. Ο πρώτος είχε προηγούμενη εμπειρία από μονοθέσιο F1 καθώς πέρυσι συμμετείχε στις δοκιμές νέων οδηγών με την Force India. Σύμφωνα με απόφαση της Ρωσικής ομάδας θα αναλάβει την MR01 το πρωΐ της Πέμπτης και το απόγευμα της Παρασκευής. Ο 19χρονος Χαριάντο από την Ινδονησία θα κληθεί να δοκιμάσει το μονοθέσιο της Marussia το απόγευμα της Πέμπτης και το πρωΐ της Παρασκευής, αντίστοιχα.
Για την HRT και τις δύο ημέρες την πρόκληση αναμένεται να αναλάβει ο 24χρονος Κινέζος Μα Κινγκ Χουά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια