FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

O Webber στις πιστες και μετα το 2013...

Ο Μαρκ Γουέμπερ ελπίζει να συνεχίσει την καριέρα του στη Formula1 και μετά το τέλος του 2013, όταν λήγει το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε χθες με τη Red Bull.
Χθες η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Μαρκ Γουέμπερ θα είναι πιλότος της και το 2013, αφού υπέγραψε την επέκταση της συμφωνίας των δυο πλευρών για ένα ακόμα χρόνο. Ωστόσο, ο Αυστραλός δεν επιθυμεί να αποχωρήσει από τη Formula1, παρά τα 36 του χρόνια, όπως ξεκαθάρισε σε δηλώσεις του.
Σε αυτές, αρχικά, αναφέρθηκε στις συζητήσεις που είχε με τη Ferrari και στην παραμονή του στους «κόκκινους ταύρους». «Αν και είχα συζητήσεις με τη Ferrari, η παραμονή με τη Red Bull ήταν το σωστό που έκανα. Είπα πριν από δυο ή τρία χρόνια στον ιδιοκτήτη της Red Bull, Ντιέτριχ Μάτεσχιτζ, και τον επικεφαλής της ομάδας, Κρίστιαν Χόρνερ, ότι θα τελειώσω την καριέρα μου με τους κόκκινους ταύρους.
Είμαι σίγουρος ότι ο καθένας καταλαβαίνει το δέλεαρ του να αγωνιστείς στη Ferrari, αλλά στο τέλος υπήρχε τόσο πολλή επιθυμία να μείνω στη Red Bull. Είμαι εκεί από το 2007, δυο χρόνια αφού η ομάδα ιδρύθηκε, και έχουμε χτίσει μια φανταστική ομάδα. Κερδίσαμε τα δυο τελευταία πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών και είμαστε ξανά στη μάχη φέτος. Είναι πολύ δύσκολο να γυρίσεις την πλάτη σε μια τέτοια σε αυτό το είδος απόδοσης.
Το γεγονός ότι προσπαθώ να κερδίσω το πρωτάθλημα φέτος ήταν μια θεωρία, θα ήταν λίγο πιο δύσκολο να διατηρήσω το μομέντουμ, αν πήγαινα σε κάποια αντίπαλη ομάδα», ήταν τα πρώτα λόγια του για να αναφερθεί και στο μέλλον του. «Επειδή είμαι 36 αυτό το καλοκαίρι, οι άνθρωποι πάντα με ρωτούν πότε θα αποσυρθώ. Αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου.
Το συμβόλαιο είναι μόνο για ένα χρόνο, όμως θέλω να μείνω στην F1 για περισσότερο καιρό. Είναι μια πάρα πολύ προκλητική δουλειά προσπαθώντας να πάρω το καλύτερο από ένα μονοθέσιο της Formula1 και ανταγωνίζομαι με τους καλύτερους πιλότους στον κόσμο». Τέλος, αναφέρθηκε και στη νίκη του στο Σίλβερστοουν, ενώ έπλεξε το εγκώμιο του Φερνάντο Αλόνσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια