FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 7 Ιουλίου 2012

Ταχυτερος στη βροχη ο Hamilton....

Μια από τα ίδια και στην απογευματινή περίοδο των ελεύθερων δοκιμών στην πίστα του Σίλβερστοουν.
Η βροχή ήταν και πάλι ο αρνητικός πρωταγωνιστής δυσχεραίνοντας κάθε προσπάθεια πιλότων και ομάδων για τη συγκέντρωση στοιχείων σχετικών με το Βρετανικό GP.
Εν αντιθέσει με το πρωΐ, η δράση ήταν περισσότερη το απόγευμα μέσα στην πίστα με την πλειονότητα των πιλότων να δοκιμάζουν την τύχη τους με τα βρόχινα ελαστικά. Πάντως αν δικαιωθούν οι καιρικές προβλέψεις που κάνουν λόγω για βροχή όλο το τριήμερο, τότε οι ομάδες θα έχουν πρόβλημα με τα βρόχινα ελαστικά καθώς έχουν στη διάθεσή τους μόλις τρία σετ. Στο θέμα αυτό προτίθεται ωστόσο να δώσει λύση η ίδια η Pirelli, η οποία μέσω του αγωνιστικού της διευθυντή Πολ Χέμπερι, ανακοίνωσε ότι μπορεί να προσφέρει ένα επιπλέον σετ.

Στον αγωνιστικό τομέα τώρα, ο Λιούις Χάμιλτον περίπου 14 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας σημείωσε με τα βρόχινα ελαστικά τον καλύτερο χρόνο και πέρασε στην κορυφή της κατάταξης. Ο Βρετανός δεν ξόδεψε πολύ χρόνο μέσα στην πίστα και μόλις σε οκτώ γύρους κατάφερε να βρεθεί εμπρός από τον Καμούι Κομπαγιάσι. Ο Ιάπωνας με την αναβαθμισμένη Sauber ήταν πολύ ενεργητικός το απόγευμα και ο πιο εργατικός από όλους (όπως και το πρωΐ) συμπληρώνοντας 16 γύρους μέσα στην πίστα. Χρησιμοποίησε το σετ των βρόχινων ελαστικών που είχε βάλει και το πρωΐ και ήταν σε θέση να βελτιώνει αρκετά τους χρόνους του.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ κι αυτός με βρόχινα ελαστικά, μόλις στον τελευταίο του γύρο πέρασε τον teammate του Νίκο Ρόζμπεργκ, ανεβαίνοντας εκείνος στην τρίτη θέση.
Το πόσο εργατική ήταν σήμερα η Sauber φάνηκε και από την πέμπτη καλύτερη επίδοση του Σέρζιο Πέρεθ. Ο Μεξικανός πιλότος συμπλήρωσε κι αυτός όπως και ο teammate του αρκετούς γύρους μέσα στην πίστα, αποδεικνύοντας ότι η Ελβετική ομάδα επιθυμούσε να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία μπορούσε ακόμη και στο βρεγμένο.
Τρεις περισσότερους γύρους σε σχέση με το πρωΐ πραγματοποίησε ο Τζένσον Μπάτον πετυχαίνοντας τον έκτο καλύτερο χρόνο. Πίσω του ήταν ο Χέικι Κοβαλάινεν με την CT01 να φέρει αρκετές βελτιώσεις.
Η Force India το απόγευμα βγήκε στην πίστα με τον Νίκο Χούκελνμπεργκ να τερματίζει τελικά ένατος και τον Πολ ντι Ρέστα ενδέκατος. Αναμέσα τους ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος για λόγους οικονομίας ήταν ο μοναδικός που έτρεξε το απόγευμα με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Την επιλογή του αυτή την πλήρωσε ο Ισπανός καθώς στο τέλος και πιο συγκεκριμένα στον τελευταίο του γύρο (ενώ είχε πέσει η καρό σημαία) έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και χτύπησε στον τοίχο με αποτέλεσμα να καταστρέψει την εμπρός πτέρυγα της F2012 και να αφήσει αρκετή δουλειά στους μηχανικούς του για το βράδυ.
Η άτυχη στιγμή του Ισπανού στέρησε και από τον Καμούι Κομπαγιάσι έναν καλύτερο χρόνο καθώς ο Ιάπωνας βρισκόταν μαζί του στην πίστα και προσπαθούσε να πετύχει επίδοση καλύτερη από εκείνη του πρωτοπόρου Χάμιλτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια