FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Χρεοκοπια πιστας στην Γερμανια και άρχισαν τα οργανα

Η εταιρεία Νίρμπουργκρινγκ GMBH, που έχει στην κατοχή της την πίστα, η οποία φιλοξενεί το Γκραν Πρι της Γερμανίας, χρεοκόπησε και τίθεται σε κίνδυνο ο συγκεκριμένος αγώνας.
Κακά ήταν τα μαντάτα για την εταιρεία, που έχει στην κατοχή της την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ. Ο λόγος για την εταιρεία Νίρμπουργκρινγκ GMBH, η οποία ανήκει κατά 90% στο κράτος και χρεοκόπησε. Αυτή ήλπιζε να σωθεί με ένα πακέτο της τάξης των 13 εκατομμυρίων ευρώ, όμως η εταιρεία που είχε συσταθεί είδε το αίτημά της να απορρίπτεται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Έτσι, τίθεται σε κίνδυνο το Γκραν Πρι της Γερμανίας, που είναι στο πρόγραμμα και το 2013. Αυτό σημαίνει ότι το κόστος είναι 126 εκατομμύρια, με την εταιρεία που συστάθηκε για τη διαχείρισή της να έχει χρέη 413 εκατομμύρια.
Έπειτα, λοιπόν, από αυτή την εξέλιξη, η εν λόγω εταιρεία αναμένεται να περάσει στα χέρια κάποιου ιδιώτη ή εξ' ολοκλήρου στο κράτος, ενώ μέχρι να ληφθεί απόφαση για το τι μέλλει γενέσθαι θα περάσει σε ειδικό καθεστώς οικονομικής διαχείρισής. Πάντως, φέτος θα διεξαχθεί στο Χόκενχαϊμ, καθώς τα δυο σιρκουί φιλοξενούν εναλλάξ αγώνες της Formula1 για οικονομικούς λόγους

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια