FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

F1: ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ FERNANDO

Περίπου 1.800.000 ευρώ κοστίζει η απουσία του Fernando Alonso από κάθε Grand Prix της Formula 1 για τις ασφαλιστικές εταιρίες.
Η παράφραση της ατάκας από την ταινία «Λόλα» (Πολλά τα λεφτά Άρη), που απευθύνει ο Σπύρος Καλογήρου στο Νίκο Κούρκουλο και δίνει την αιτία της... μονομαχίας για την Τζένη Καρέζη δικαιολογεί ένα μέρος της καθυστέρησης για την εμφάνιση του οδηγού της McLaren στα Grand Prix.
Πολλά τα λεφτά της ασφάλειας / αποζημίωσης που εισπράττει ο Ισπανός. Σύμφωνα με το site της «La Gazzetta dello Sport» το ατύχημα του Alonso έχει κοστίσει στις ασφαλιστικές εταιρίες της ομάδας 1,8 εκατομμύρια ευρώ.
Το δημοσίευμα του Luigi Perna στο site της La Gazzetta dello Sport της Ιταλίας, αναφέρει πως η ομάδα και ο οδηγός έπρεπε και πρέπει να ακολουθήσουν τις συμβουλές των γιατρών αν θέλουν να εισπράξουν το μεγάλο (ακόμη και γι'αυτούς) ποσό.

«Οι συμβάσεις των οδηγών προς τις ομάδες περιλαμβάνουν μια ρήτρα που υποχρεώνει τον οδηγό να είναι σε άψογη φυσική κατάσταση για κάθε Grand Prix», γράφει ο Luigi Perna. Όταν ανακοινώθηκε πως ο Alonso δεν θα συμμετάσχει στο Grand Prix στη Μελβούρνη αμέσως βγήκε η αποζημίωση/πληρωμή με βάση τις ετήσιες αποδοχές του. Αυτό σημαίνει ότι αν οι φήμες για τα 34 εκατομμύρια ευρώ, που λαμβάνει ετησίως είναι αληθινές θα πρέπει να πάρει ποσό της τάξης των 1,8 εκατομμυρίων ευρώ.
Σύμφωνα πάντα με την La Gazzetta οι ασφαλιστές θα καλύψουν το κόστος, εκτός αν διαπιστωθεί ότι η ίδια η ομάδα ήταν υπεύθυνη για την απουσία του οδηγού. Φυσικά η McLaren ήταν η πρώτη που αποποιήθηκε τις ευθύνες και τις έριξε στον άνεμο κάτι στο οποίο επιμένει ακόμη ο Ron Dennis. «Είναι δύσκολο να το πιστέψετε και δεν ξέρω γιατί. Το ατύχημα οφείλετε σε ριπή ανέμου» δήλωσε ο Ron Dennis στη Μελβούρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια