FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Αναπληρωματικός στη Williams ο Σούτιλ

Ο Γερμανός πιλότος Άντριαν Σούτιλ θα είναι ο αναπληρωματικός οδηγός της Williams τη φετινή αγωνιστική περίοδο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.
Η βρετανική ομάδα διαθέτει ήδη τη Σούζι Βολφ ως πιλότο δοκιμών και τον 21χρονο Άλεξ Λιν ως οδηγό εξέλιξης, αμφότεροι όμως στερούνται εμπειρίας καθώς κανένας δεν έχει στο βιογραφικό του συμμετοχή σε αγώνα της Φόρμουλα Ένα.Ο Σούτιλ έχασε στο τέλος του 2014 τη θέση του οδηγού που κατείχε στη Sauber. Προηγουμένως είχε αγωνιστεί με τη τη Spyker (2007), με την οποία έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα Ένα, ενώ υπήρξε πιλότος και στην Force India (2008-2011, 2013). Η έλλειψη έμπειρου αναπληρωματικού αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο πρώτο γκραν πρι του 2015, στη Μελβούρνη, όταν ο Βάλτερι Μπότας τραυματίστηκε στην πλάτη κατά τα δοκιμαστικά και δεν συμμετείχε στον αγώνα, με συνέπεια η Williams να μείνει με έναν οδηγό, τον Φελίπε Μάσα.
Σήμερα πάντως ο Μπότας πέρασε τα ιατρικά τεστ ετοιμότητας και η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) συγκατατέθηκε ως προς τη συμμετοχή του στον επικείμενο αγώνα της Σεπάνγκ, στη Μαλαισία, την προσεχή Κυριακή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια