FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

F1: ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ GRAND PRIX

F1: Τα αυτοκίνητα ασφαλείας των Grand PrixH Mercedes, είναι επίσημος συνεργάτης του παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1 και όπως και πέρυσι θα παρέχει και αυτή τη χρονιά το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς και το όχημα ιατρικής επέμβασης.
Το πρωτάθλημα της F1 του 2015 ξεκινά με το Grand Prix Αυστραλίας το τριήμερο 13-15 Μαρτίου. Εκεί θα δούμε παρατεταγμένα στην εκκίνηση για πρώτη φορά όλα τα νέα μονοθέσια των ομάδων αλλά και τα νέα Safety Car (Αυτοκίνητο ασφαλείας) και Medical Car (Ιατρικό αυτοκίνητο).
Η Mercedes έχει αναλάβει (και φέτος) να δώσει και τα δύο οχήματα. Έτσι συνεχίζεται η παράδοση που θέλει την Γερμανική εταιρία να δίνει το κορυφαίο μοντέλο της για Αυτοκίνητο Ασφαλείας. Η AMG GT S είναι το νέο Safety Car, το οποίο θα οδηγεί για 15η συνεχή χρονιά ο Bernd Maylander. Συνοδηγός του θα είναι ο αναλυτής καυσίμων της FIA Peter Tibbets, που επιπλέον θα παρακολουθεί on line τα μονοθέσια.

Το νέο Αυτοκίνητο Ασφαλείας έχει κινητήρα V8 4.000 κ.εκ και αποδίδει 510 ίππους. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310χλμ/ώρα και τα πρώτα 100χλμ από στάση έρχονται σε 3,8 δευτερόλεπτα.
 Η Mercedes AMG GT S είναι βαμμένη σε ασημί χρώμα, φέρει σχάρα οροφής  με προειδοποιητικά (LED) φώτα και κάμερες μέσα και έξω. Χαρακτηριστικά είναι τα προειδοποιητικά φώτα στη θέση της πινακίδας κυκλοφορίας με πορτοκαλί και πράσινα LED φώτα, που συγχρονίζονται με αυτά της οροφής και αναβοσβήνουν ανάλογα τις συνθήκες του αγώνα και τις σημαίες των περιστατικών στην πίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια