FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GP3 ΘΕΛΕΙ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ F1

Πέρσι και πρόπερσι έτρεχε το ίδιο Σαββατοκύριακο με την Formula 1, αλλά σε διαφορετικές πίστες. Ειδικά πρόπερσι, έχασε το πρωτάθλημα στους τελευταίους δυο αγώνες, από δυο κτυπήματα -ενδεχομένως εκούσια.
Αυτό που αλλάζει φέτος, είναι πως μια μεγάλη εταιρεία έχει επενδύσει στον Ευτύχιο (Τίο) Έλληνα, πιστεύοντας προφανώς πως θα καταφέρει να πάρει το φετινό πρωτάθλημα και άρα να τρέχει του χρόνου στην Formula 1. Το πιστεύει και ίδιος πολύ, θεωρώντας πως τα 24 είναι η ιδανική ηλικία!
 
Όπως και να ‘χει, τα θετικά της φετινής χρονιάς είναι πολλά. Η ομάδα του έχει το δικό της simulator (οπότε καλύτερη προπόνηση), θα τρέχει διαφορετικό Σαββατοκύριακο από την F1, αλλά στις ίδιες ακριβώς πίστες (!), ενώ και το δυνατό management group της Strakka Racing θα του δώσει σίγουρα την ώθηση που χρειάζεται για να κάνει επιτέλους το μεγάλο άλμα.
Θέλουμε να πιστεύουμε πως η Κύπρος μέσα στο 2016 θα είναι περήφανη για έναν ακόμα αθλητή της και πως το Κράτος και φορείς όπως ο ΚΟΑ θα του δώσουν επιτέλους τη σημασία που θα έπρεπε σαφώς να του είχαν δώσει από καιρό…
Με τον Ευτύχιο συναντηθήκαμε λίγες ώρες αφότου είχε υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και τα είπαμε εφ όλης της ύλης.
 
Το πρωτάθλημα που θα τρέξω φέτος είναι ένα σκαλί πίσω από την Formula1.
Υπέγραψες με την Strakka Racing. Τι σημαίνει αυτό το συμβόλαιο για την καριέρα σου;
Σημαίνει πολλά, πρώτα απ’ όλα γιατί το πρωτάθλημα που θα τρέξω είναι ένα σκαλί πίσω από την Formula1. Πρόκειται για ένα πολυετές συμβόλαιο το οποίο μπορεί να μου δώσει την ευκαιρία να πάω μέχρι την F1. Και αυτό εξαρτάται από τα αποτελέσματα της χρονιάς.

Το συγκεκριμένο συμβόλαιο θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις και τις ικανότητες σου ως οδηγός;
Ναι, γιατί η ομάδα έχει το δικό της simulator (εξομοιωτή). Σε ένα μήνα φεύγω να πάω Αγγλία για μόνιμη διαμονή για το λόγο ότι το simulator είναι εκεί και θα πρέπει να συμπληρώνω κάποιες ώρες προπόνηση πάνω σε αυτό με σκοπό να αποκτήσω μεγαλύτερη εμπειρία σε σχέση με τις πίστες που θα τρέξουμε φέτος έτσι ώστε να φέρω τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια