FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Η Renault θα επιστρέψει με δική της ομάδα

Η ιστορία της συμμετοχής της Renault στη Formula 1 με τη δική της ομάδα είναι μακρόχρονη και χρονολογείται από το 1977. Η πρώτη εμπλοκή, με την ονομασία Equipe Renault Elf, κράτησε μέχρι το 1985, και η δεύτερη, ως Renault F1 Team, από το 2000 έως το 2010.
Έκτοτε προμηθεύει κινητήρες σε ομάδες, ανάμεσά τους και στην Red Bull με την οποία κατέκτησε τέσσερα σερί πρωταθλήματα τα πέντε τελευταία χρόνια.Φέτος, με την Caterham να έχει χρεωκοπήσει, ο γαλλικός V6 turbo θα κινεί μόνο τις Red Bull και Toro Rosso και ο στόχος είναι να κλείσουν την ψαλίδα από τον, κυρίαρχο πέρυσι, κινητήρα της Mercedes.Ο διευθύνων σύμβουλος της μάρκας, Cyril Abiteboul, δήλωσε ωστόσο ότι θέλει η Renault να συνεχίσει να έχει ισχυρή παρουσία στο σπορ.
«Είμαστε ευχαριστημένοι με τον ρόλο του προμηθευτή κινητήρων και η προτεραιότητά μας είναι να βοηθήσουμε τη Red Bull να πάρει ξανά τον τίτλο», είπε ο Abiteboul. «Η Formula 1 είναι μια κατηγορία στην οποία είμαστε ενεργοί και έχουμε παγκόσμια αναγνώριση.»
Στη συνέχεια όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστροφής ως αυτόνομος κατασκευαστής.«Ίσως αυτό να μην είναι αρκετό. Μακροπρόθεσμα, τα πλάνα μας δεν αποκλείεται να περιλαμβάνουν την αγορά μιας υπάρχουσας ομάδας, η οποία θα γίνει η εργοστασιακήΟ Abiteboul παραδέχτηκε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα κάποια απόφαση, αλλά όλα τα σενάρια είναι υπό συζήτηση...
[Πηγή: ESPN]

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια