FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

O VETTEL ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 που διεξήχθη στην πίστα της Σεπάνγκ στη Μαλαισία, αφήνοντας πίσω του τους πιλότους της Μερτσέντες, Λιούις Χάμιλτον και Νίκο Ρόσμπεργκ.
Στην πρώτη του χρονιά ως μέλος της ιταλικής ομάδας, ο Σεμπάστιαν Φέτελ, καταφέρνει στους δύο πρώτους αγώνες να στείλει το μήνυμά του προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δε σκοπεύει απλά να είναι ανταγωνιστικός, αλλά το αντίθετο: να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Πριν από δύο εβδομάδες ήταν τρίτος στη Μελβούρνη, χθες μπήκε... σφήνα στις κατατακτήριες δοκιμές ανάμεσα στους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ και σήμερα ήταν αυτός που πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού, πανηγυρίζοντας την «παρθενική» του νίκη στη «σκουντερία». Συνολικά ήταν η 40ή του νίκη στην καριέρα του και πρώτη μετά τον Δεκέμβριο του 2013, ενώ για την Φεράρι ήταν 222ή νίκη στην ιστορία της και πρώτη μετά το 2006, όταν στο μονοθέσιο της βρισκόταν ο μεγάλος Μίκαελ Σουμάχερ.
Ο κάτοχος του τίτλου, Λιούις Χάμιλτον, που εκκίνησε από την pole position, αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του και τελικά κατετάγη δεύτερος, ενώ τρίτος ήταν ο ομόσταβλός του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Το δίδυμο της Μερτσέντες που είχε κάνει το 1-2 στους 12 από τους τελευταίους 21 αγώνες είδε την Φεράρι να τους προσπερνάει στη διάρκεια του γκραν πρι και τελικά κανείς από τους δύο δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση.
Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Κίμι Ραϊκόνεν με Φεράρι και ο Βάλτερι Μπότας με Γουίλιαμς-Μερτσέντες.
Ο επόμενος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 11-12 Απριλίου στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια