FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

ANEY MASS H FORMULA 1 TO 2017

Δεν ήθελε δόξες, δεν ήθελε δημοσιότητα, δεν ήθελε... πολλές γυναίκες στο κρεβάτι του (όπως κάνουν πολλοί άλλοι), απλά ήταν ο εαυτός του. Ο Φελίπε Μάσα αποφάσισε να βάλει τέλος σε μία πολυετή καριέρα στη Formula1 και η αλήθεια είναι ότι το σπορ θα χάσει έναν άνθρωπο, που δύσκολα θα βρει ξανά στο μέλλον. Μπορεί να μην έχει τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του Κίμι Ραϊκόνεν, μπορεί να μην υπήρξε ποτέ παγκόσμιος πρωταθλητής, μπορεί... χίλια δυο, όμως κατάφερε να γίνει αγαπητός στον κόσμο.
Ο Βραζιλιάνος απλά απόλαυσε όλα αυτά τα χρόνια, κι ας ερχόταν συνέχεια δεύτερος, κι ας είχε το σοβαρό ατύχημα το 2009, το οποίο ουσιαστικά τον έθεσε εκτός ανταγωνισμού, όταν προσπαθούσε να κατακτήσει έναν τίτλο. Έφτασε μία... ανάσα από την πηγή, αλλά νερό δεν ήπιε, ωστόσο αυτό δεν έχει καμία σημασία. Ήταν, είναι και θα είναι αφοσιωμένος στην οικογένειά του, η οποία τον ακολουθούσε παντού, δεν κοιτούσε πώς να... φάει τους αντιπάλους του με έμμεσους τρόπους, αλλά να κάνει τη δουλειά του εντός πίστας και να πάρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει κι όποιον ομόσταυλό του χρειαζόταν για να πάρει εκείνος τη νίκη ή το πρωτάθλημα, δεν έφερνε αντιρρήσεις σε κανέναν και κοίταζε μόνο να είναι αυτός καλά και να προσφέρει όσο το δυνατόν καλύτερο θέαμα.
Γι' αυτό και τα δάκρυα και το ρίγος συγκίνησης, τόσο στη συνέντευξη Τύπου της Βραζιλίας, όταν ανακοίνωσε το «αντίο», όσο και κατά την εγκατάλειψή του, όταν άπαντες τον χειροκρότησαν, από τους οπαδούς μέχρι και τον... τελευταίο μηχανικό της κάθε ομάδας. Ένας τέτοιος άνθρωπος, λοιπόν, δε βρίσκεται κάθε μέρα στην F1, αφού ειδικά οι πιο... καινούριοι έχουν έναν και μοναδικό σκοπό, να παίξουν το δικό τους παιχνίδι, να... φάνε τους υπόλοιπους για να φτάσουν στην κορυφή. Θα μας λείψεις, λοιπόν, Φελίπε από το άθλημα που λέγεται Formula1 και, όπως λένε και οι συμπατριώτες σου, obrigado (ευχαριστώ στα πορτογαλικά)! Υ.Γ.: Ο φετινός παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 θα κριθεί στο Άμπου Ντάμπι το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο Λιούις Χάμιλτον δείχνει ανεβασμένος, πάει από νίκη σε νίκη και αυτό θα επιδιώξει και στη Γιας Μαρίνα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, όμως, φαίνεται ότι ανησυχεί! Μπορεί να του αρκεί μία θέση στο βάθρο, αλλά η πίεση είναι μεγάλη και θα κληθεί να δείξει ότι έστω για μία φορά στη ζωή του έχει... στόφα πρωταθλητή. Τα προηγούμενα χρόνια δεν τα κατάφερε και καλείται να το αλλάξει αυτό φέτος. Ωστόσο, κάτι μου λέει ότι ο Γερμανός θα αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα στο φινάλε της σεζόν για να χάσει τον τίτλο και να κάνει ο Χάμιλτον το... 4Χ4.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια