FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

XANEI ME TO XRONO H FORMULA 1;

Του Λουκά Παπαλάμπρου
Αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν για μα ακόμα φορά οι Sebastian Vettel και Max Verstappen, με τους δύο οδηγούς να ανταλλάσουν βαριές κουβέντες στο πλαίσιο του Grand Prix του Μεξικό, με αφορμή το συμβάν στον 68ο γύρο του αγώνα. 

Ο νεαρός οδηγός της Red Bull Racing προκαλεί με κάθε τρόπο μέσα στην πίστα, αλλάζοντας συνεχώς γραμμές την ώρα που αμύνεται, παρά τις συστάσεις που του έχουν γίνει από τους αγωνοδίκες. Στο Μεξικό, εφάρμοσε πάλι την ίδια την τακτική, κάνοντας έξαλλο τον Sebastian Vettel, ο οποίος δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα νεύρα του.
Ο Γερμανός ξεστόμισε διάφορα «γαλλικά» μέσω του team-radio, βρίζοντας ακόμα και τον Charlie Whiting.
«Μόνο εγώ βλέπω αυτό που συμβαίνει. Για όνομα του θεού. Είναι μπα@@@δος». Με καθυστερεί επίτηδες», ήταν τα πρώτα λόγια του Vettel στον ασύρματο.
Στη συνέχεια, ο μηχανικός του ζήτησε να ηρεμήσει και τον ενημέρωσε ότι το περιστατικό εξετάζεται ήδη από τον Whiting, διευθυντή του αγώνα. Πριν ολοκληρώσει την πρόταση, ο Seb τον διέκοψε λέγοντας: «Ναι, ναι. Θα δώσω εγώ ένα μήνυμα για τον Charlie. Πες του να πάει να γ@$#ει». Έτσι ακριβώς. Να πάει να γ@$#ει».

Ο Maurizio Arrivabene, πήρε αμέσως το λόγο, ζητώντας να ηρεμήσει, να βάλει το κεφάλι κάτω και να ολοκληρώσει τον αγώνα χωρίς να μιλάει άλλο, κάτι που έκανε.


Είναι ξεκάθαρο πως ο Verstappen προκαλεί συνεχώς και κάποιος πρέπει να του κάνει μαθήματα συμπεριφοράς και σεβασμού. Αν υπήρχε στην πίστα ένας Schumacher ή ένας Alonso από το παρελθόν, θα τον είχαν τελειώσει αμέσως με τον τρόπο τους. Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει στο grid ένας οδηγός με πυγμή και ηγετική προσωπικότητα που θα τον βάλει στην θέση του – μαζί με τον πατέρα του. 

Ο εκνευρισμός του Vettel όμως, δεν δικαιολογείται. Δεν μπορεί ένας παγκόσμιος πρωταθλητής να «τσιμπάει» στις προκλήσεις ενός νεαρού, να μιλά με αυτό τον τρόπο συνεχώς και να τον ενοχλούν όλα και όλοι. Πιθανότατα η κακή πορεία της Ferrari τον έχει επηρεάσει πάρα πολύ, αλλά τα ξεσπάσματά του, κάνουν κακό μόνο στον ίδιο και την ομάδα.

Επιστρέφοντας στον Verstappen, ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Ο μικρός είναι τόσο αλαζονικός, προκλητικός και υπερόπτης, θαρρείς και του αρέσει να αποκτά εχθρούς. Τον ενδιαφέρει μόνο ο εαυτός του και τίποτα άλλο. Δεν νοιάζεται για κανέναν, είτε αυτός λέγεται Vettel, είτε Hamilton, είτε Raikkonen. Ο Christian Horner πρέπει να πάρει άμεσα θέση και να του τραβήξει τα «χαλινάρια».
Είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του αμέσως μετά την ποινή στο GP του Μεξικού και τις αντιδράσεις του Vettel. «Πρέπει να γυρίσει πίσω στα θρανία και να μάθει να μιλάει (ο Sebastian). Θα του μιλήσω εγώ. Ο τρόπος του είναι γελοίος. Αλλά στην τελική, ένας απελπισμένος άνθρωπος είναι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια