FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

H MERCEDES GP EXEI KOKKINH ME TON VERSBADEN

«Κακό στυλ», «χειραγώγηση» ή απλά «μία κίνηση για να προλάβει το κακό»; Όπως και να ερμηνεύσουμε το τηλεφώνημα του Τότο Βολφ στον Γιος Φερστάπεν, το σίγουρο είναι ότι έχει αναστατώσει τους πάντες στη Formula 1. Ο διευθυντής της ομάδας της Mercedes επικοινώνησε με τον πατέρα του Μαξ Φερστάπεν, για να του υποδείξει, να μην ανακατευθεί ο νεαρός οδηγός στη μάχη μεταξύ Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον για την κατάκτηση του εφετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Η ενέργεια του Βολφ προκάλεσε την έκρηξη στην ομάδα της Red Bull, αφού όπως δήλωσε ο σύμβουλος των «Ταύρων», Χέλμουτ Μάρκο, «δεν έχω ξαναζήσει άλλη φορά μία τέτοια παρέμβαση. Να τηλεφωνείς στον πατέρα ενός οδηγού, για να τον χειραγωγήσεις. Αυτό είναι πολύ κακό στυλ». Ο ίδιος ο Τότο Βολφ απορρίπτει μετά βδελυγμίας αυτές τις κατηγορίες και τονίζει, ότι προσπάθησε να προστατεύσει με το τηλεφώνημά του τον ίδιο τον Μαξ Φερστάπεν.
Ο διευθυντής της Mercedes επικοινώνησε –σύμφωνα με τα λεγόμενά του- με τον μοναδικό άνθρωπο, που φαίνεται να ακούει ο Μαξ Φερστάπεν, για να προλάβει το κακό για τον ίδιο τον νεαρό οδηγό. «Αν αποφασίσει να συγκρουστεί ο Μαξ με τον Νίκο ή με τον Λιούις, τότε θα αποκτήσει σίγουρα ένα αρνητικό ίματζ. Ήθελα μόνον, να του γίνει αυτό σαφές», υποστήριξε ο Αυστριακός Βολφ, όμως οι εξηγήσεις του δεν έγιναν δεκτές από την ομάδα της Red Bull. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσει του Χέλμουτ Μάρκο για το συμβάν: «Το πράγμα γίνεται ολοένα πιο παράδοξο. Αν ήθελε ο κύριος Βολφ κάτι από εμάς, τότε θα έπρεπε να έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους της Red Bull και όχι με τον πατέρα». Να σημειώσουμε, ότι ο Βολφ δεν ζήτησε από τον Γιος Φερστάπεν μόνον να μην μπει σφήνα ο Μαξ ανάμεσα στους δύο διεκδικητές του πρωταθλήματος.
Αντίθετα συμβούλευσε τον πατέρα Φερστάπεν να βρίσκεται συνέχεια στο πλάι του γιου του, ώστε να μη συνεχιστεί αυτή η σειρά αρνητικών περιστατικών γύρω από τον Μαξ, που βλάπτουν την εικόνα του νεαρού οδηγού της Red Bull. Δύσκολη περίπτωση πάντως. Από τη μία πλευρά, δεν μπορείς να υπαγορεύεις εκ των προτέρων σε έναν οδηγό, πώς θα κινηθεί στον αγώνα. Από την άλλη πλευρά θα αποτελούσε μαύρη κηλίδα στην καριέρα του Μαξ Φερστάπεν, αν συγκρουόταν με τον Χάμιλτον ή τον Ρόσμπεργκ και «έχριζε» με αυτόν τον τρόπο τον δικό του πρωταθλητή. Βέβαια κάτι τέτοιο ισχύει για όλους τους πιλότους, οι οποίοι αποφεύγουν κανονικά σε τέτοιες περιπτώσεις να ευνοούν με την συμπεριφορά τους τον ένα ή τον άλλο οδηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια