FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Formula 1: Απειλείται η θέση του Raikkonen στη Ferrari;

Ο πρόεδρος της Ferrari Sergio Marchionne θέλει η Scuderia Ferrari να λύσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα προβλήματα απόδοσης του Kimi Raikkonen. Μετά από ένα ακόμη απογοητευτικό Σαββατοκύριακο για τον Φιλανδό, ο Marchionne ζητά από την διοίκηση της Scuderia Ferrari και τον Kimi να συζητήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό του Vettel, ο οποίος είναι άκρως ανταγωνιστικός σε σχέση με τις Mercedes, και να βρουν μία λύση. Ο Marchionne εξέφρασε την απογοήτευσή του για την αδυναμία του Raikkonen να περάσει τον Ricciardo στο μεσαίο κομμάτι του αγώνα, καθυστερώντας έτσι και τον Vettel που ήταν πίσω του. Πράγμα που ίσως και να στοίχισε στον Γερμανό την πιθανότητα να διεκδικήσει τη νίκη από τον Hamilton, ο οποίος επωφελήθηκε από αυτή την καθυστέρηση και έφτιαξε σε εκείνη τη φάση του αγώνα μία διαφορά ασφαλείας.
O Raikkonen θα μπορούσε να επικαλεστεί την αδυναμία στο προσπέρασμα των φετινών μονοθεσίων, αλλά τον εξέθεσε ο Vettel ο οποίος βρήκε τον τρόπο να περάσει τον ίδιο και στην συνέχεια τον Ricciardo, δείχνοντας ότι τα προσπεράσματα είναι μεν πιο δύσκολα, απαιτούν περισσότερη τέχνη, φαντασία και ρίσκο, αλλά είναι εφικτά. «Μίλησα για το θέμα Raikkonen με τον Maurizio Arrivabene», είπε ο Marchionne. «Μάλλον πρέπει να συζητήσει με τον Kimi για το θέμα. Σήμερα έμοιαζε να τον απασχολεί κάτι άλλο.
Ο Vettel ήταν ξεκάθαρα πιο επιθετικός». Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει πιθανότητα το αυτοκίνητο να είναι φτιαγμένο περισσότερο στα μέτρα του Vettel και να μην βολεύει τόσο πολύ τον Raikkonen, ο Marchionne ήταν κατηγοριματικός: «Απολύτως καμία». Ο Machionne πρόσθεσε ότι το safety car που βγήκε στην πίστα μετά το ατύχημα του Giovinazzi κόστισε κατά πάσα πιθανότητα τη νίκη στον Vettel. «Χωρίς αυτό ο αγώνας θα ήταν διαφορετικός. Η επιλογή μας να αλλάξουμε λάστιχα στον Sebastian την στιγμή που το κάναμε ήταν σωστή. Τελικά τερματίσαμε δεύτεροι. Είμαστε δεύτεροι στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών, με έναν μόλις βαθμό διαφορά. Και ο Vettel ισοβαθμεί με τον Hamilton στο πρωτάθλημα Οδηγών. Δεν είναι κι άσχημα» κατέληξε ο Marchionne.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια