FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023

H FIA απέρριψε νέα ομάδα στην F1 που θα είχε γυναίκα οδηγό

 


Η FIA πρόσφατα απέρριψε τρεις ομάδες που είχαν αιτηθεί την είσοδό τους στο πρωτάθλημα της Formula 1 και μεταξύ αυτών δεν είναι η ομάδα του Michael Andretti, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την συνεργασία του με την Cadillac. Είναι όμως η Rodin μέσα στις απορριφθείσες, η οποία αποκάλυψε η ίδια πως είχε κάνει την σχετική αίτηση. 

Η Rodin είναι μια εταιρεία από την Νέα Ζηλανδία που ειδικεύεται στο να φτιάχνει αυτοκίνητα για τον δρόμο, με εμφάνιση μονοθεσίων της Formula 1. Ένα τέτοιο είναι το FZero που είναι εντυπωσιακό και είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της εταιρείας, μετά το FZed, αλλά αυτά δεν έχουν σημασία τώρα. 

Rodin F1 FZed
Αυτό είναι το "πολιτικό" Rodinf FZed που βασίζεται σε αυτοκίνητο της Lotus

Εκείνο που επαναφέρει την Rodin στο προσκήνιο είναι αυτή της η ανακοίνωση κατά την οποία ενημερώνει το κοινό πως η μια από τις τρεις αιτήσεις για την Formula 1 ήταν η δική της. Είναι όμως μια ανακοίνωση με πολλά "διαμάντια" κρυμμένα ή και όχι τόσο. 

Διαβάστε Επίσης

Τοπικός μεγιστάνας 

Πρώτα από όλα να πούμε πως η ανακοίνωση είναι ουσιαστικά μια δημόσια καταγραφή των πλεονεκτημάτων που θα είχε η συμμετοχή της Rodin, με βάση την άποψη των ανθρώπων της Rodin. Η καταγωγή δηλαδή της ομάδας από την Νέα Ζηλανδία θα ήταν αναμφίβολα ένα σημαντικό στοιχείο "γεωγραφικής διαφορετικότητας" όπως την χαρακτήρισαν οι Νεοζηλανδοί. 

Rodin F1 νέα ομάδα εγκαταστάσεις

Επιπλέον η Rodin δεν χρειαζόταν επενδυτή να ενισχύσει οικονομικά την ομάδα, καθώς η χρηματοδότηση θα προερχόταν από την οικονομική ευρωστία της εταιρεία και προφανώς του David Dicker, του ιδρυτή της. O Dicker έχει την Dicker Data μια εταιρεία δεδομένων προφανώς και υπολογιστών και θεωρείται ένας τοπικός μεγιστάνας τεχνολογίας στην ήπειρο με τζίρο που ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Rodin F1 νέα ομάδα Dicker Sharp

Γυναίκα οδηγός 

Το άλλο στοιχείο που προκύπτει από την αίτηση της Rodin είναι αυτό της γυναικείας συμμετοχής στην Formula 1. Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά πως τη δοκιμή του μονοθεσίου της F3 που έκανε η Rodin την ολοκλήρωσαν ο Liam Lawson που είναι Νεοζηλανδός και όσοι παρακολουθούμε το άθλημα ξέρουμε πόσο καλός είναι, η Jamie Chadwick που επίσης όσοι παρακολουθούμε motorsport ξέρουμε πως είναι back to back πρωταθλήτρια στο γυναικείο πρωτάθλημα μονοθεσίων και ο Louis Sharp, επίσης Νεοζηλανδός. 

Rodin F1 νέα ομάδα Jamie Chadwick

Η Rodin λέει πως από τους τρεις η Chadwick ήταν εκείνη με τις καλύτερες επιδόσεις που είναι περίεργο αφενός γιατί ο Lawson είναι πραγματικά, εξαιρετικός οδηγός, αφετέρου γιατί ο Lawson είναι κάτι σαν πουλέν για τον Dicker, ο οποίος τον έχει στηρίξει να κάνει αυτή την αρκετά μεγάλη καριέρα στο motorsport μέχρι τώρα. 

Rodin F1 νέα ομάδα Jamie Chadwick

Ο Andretti 

Τέλος το πλέον σημαντικό από όλα είναι πως ο Dicker τονίζει οτι η αίτηση συμμετοχής του Andretti είναι αυτή που συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες να γίνει αποδεκτή από την FIA. 

Rodin FZero
To Rodin FZero είναι το δεύτερο supercar της εταιρείας από την Νέα Ζηλανδία

"Πρόσφατες πληροφορίες υποδηλώνουν, όπως αναμενόταν από την αρχή αυτής της διαδικασίας, ότι ο μόνος επιτυχών υποψήφιος θα είναι η Andretti Global", γράφει ακριβώς η επίσημη ανακοίνωση της Rodin και καταλήγει λίγο πιο κάτω ευχόμενη καλή επιτυχία στην έκβαση της προσπάθειας του Michael Andretti. 

Rodin F1 νέα ομάδα εγκαταστάσεις

Η αλήθεια είναι πως ο Dicker μοιάζει ενοχλημένος τόσο από την εξαντλητική λεπτομέρεια που ενσωματώνει στην ανακοίνωση, αναφέροντας τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Rodin, τις δυνατότητες να έχει ομάδες στην F2 και την F3 και πολλά άλλα, αναφέρει όμως επίσης πως δεν ζητά επανεξέταση της αίτησης αλλά απλώς ενημερώνει το κοινό με σημαντικές λεπτομέρειες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια