FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Η McLaren τροποποιεί το όνομα των μονοθέσιων

Αλλαγή εμφάνισης αλλά και κωδικού ονόματος στα μονοθέσια της McLaren για την Formula 1 έτσι το αυτοκίνητο του 2017 θα ονομάζεται MCL32 και όχι MP4-32. Εκμεταλλευόμαστε αυτή την αλαγή και ψάχνουμε τα καλύτερα αυτοκίνητα MP4 στην ιστορία της. Μεταξύ 1980 και 1981, το κωδικό όνομα των αυτοκινήτων της McLaren έγινε από M30 σε MP4 μετά τη συγχώνευση της ομάδας της F1 με την Ron Dennis Project Four Racing F2 team. 
Όμως, η ομάδα αποφάσισε να κάνει φέτος κάτι διαφορετικό. Μαζί με την απομάκρυνση του Ρον Ντένις άλλαξε, την ονομασία των αυτοκινήτων και όπως φημολογήτε θα αλλάξει και το χρώμα τους. Έτσι, με το τέλος της εποχής των MP4 σκεφτήκαμε να δούμε τα αγαπημένα μας αυτοκίνητα από εκείνη την εποχή της McLaren: 
MP4 / 4 Δεν υπάρχει λίστα με μονοθέσια της McLaren, χωρίς την MP4 / 4. Η ομορφιά από το 1988 παραμένει σε ένα από τα πλέον καλύτερα αυτοκίνητα όλων των εποχών, αφού κέρδισε 15 από τους 16 αγώνες, που συμμετείχε και δύο παγκόσμιους τίτλους. Ήταν επίσης ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο, οπτικά. 
MP4-23 Το αυτοκίνητο του 2008 με οδηγό τον Λιούις Χάμιλτον παραμένει μία από τις πιο εμβληματικές McLaren. Η όψη της MP4-23 από το 2008 δίχασε την κοινή γνώμη. Ήτανι σίγουρα εντυπωσιακή, αλλά το αεροδυναμικό της σύνολο ήταν πολύ έντονο Όμως όλοι την θυμούνται από τον παγκόσμιο τίτλο του Χάμιλτον 
 MP4-20 Πόσο όμορφα ήταν τα αυτοκίνητα της σεζόν του 2005; Λίγο πριν τα παράξενα σχήματα των νέων αεροδυναμικών κανονισμών, τα αυτοκίνητα ήταν πολύ πιο απλά και η McLaren MP4-20 ήταν αναμφίβολα το πιο όμορφο. Σχεδόν κέρδισε τον τίτλο με τον Κίμι Ραϊκόνεν αλλά την θυμόμαστε για την απλότητα στο σχήμα της. 
MP4 / 6 Η MP4 / 6 είχε ένα μία κομψότητα αλλά ήταν πολύ γρήγορη και δύσκολη στην οδήγηση. Είχε έναν τερατώδη κινητήρα Honda V12, και οδήγησε τον Άιρτον Σένα στον παγκόσμιο τίτλο οδηγών και κατασκευαστών. 
  MP4 / 13 Η MP4 / 13 ήταν η δεύτερη McLaren με τα χαρακτηριστικό ασημί και μαύρο χρώμα της West. Το αυτοκίνητο φαινόταν επιθετικό και ήταν ταχύτατατο στα χέρια του Μίκα Χάκινεν. Το 1998 κέρδισε τους εννέα από τους 16 αγώνες και ο Χάκινεν κέρδισε τον πρώτο του τίτλο ενώ η ομάδα πέτυχε το πρωτάθλημα των κατασκευαστών. 
MP4 / 5 Εμπνευσμένο από την MP4 / 4 και η έμπνευση για την MP4 / 6, η MP4 / 5, ήταν για το 1989 ένα πραγματικό έργο τέχνης. Η πρώτη MP4 / 5 μας έδωσε τις μάχες μεταξύ Άιρτον Σέννα και Αλέν Προστ. Μια βελτιωμένη έκδοσή της χρησιμοποιήθηκε το 1990 κατακτώντας το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. 
MP4-27 Λίγα σύγχρονα αυτοκίνητα της F1 ήταν τόσο σοφιστικέ όπως η MP4-27 του 2012. Όταν οι υπόλοιπες ομάδες έψαχναν πως θα καλύψουν τις άσχημες... μύτες τους η McLaren τις έκανε να κοιτάζουν αμήχανα το αριστοκρατικό σχήμα και στυλ της με το χαρακτηριστικό κουστούμι από χρώμιο. Το αυτοκίνητο ήταν γρήγορο και κέρδισε επτά αγώνες συνολικά, αλλά οι Χάμιλτον και Μπάτον τερμάτισαν στην τέταρτη και το πέμπτη θέση στην κατάταξη. 
MP4 / 2 Το δεύτερο αυτοκίνητο από την εποχή των MP4 αποδείχτηκε τεράστια επιτυχία, μέσα από πολυάριθμες παραλλαγές της. Το αυτοκίνητο έκανε το ντεμπούτο του το 1984 και η ομάδα επέλεξε να το εξελίξει το 1985 και το 1986. Για αυτό, ήταν ένα εξαιρετικά επιτυχημένο και σημαντικό αυτοκίνητο για τη McLaren. Πέτυχε τρεις τίτλους οδηγών και δύο κατασκευαστών. Επίσης το σχήμα του παραμένει υπέροχο, ακόμα και μετά από όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια