FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ανεμος ο Hamilton στην πιστα...

«Ηταν μία καλή ημέρα για εμάς. Το μονοθέσιο έχει καλύτερη αίσθηση από ότι στον προηγούμενο αγώνα (σ.σ. στην Ινδία) και θα προσπαθήσω να ακολουθήσω τον ίδιο ρυθμό σε όλη την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Εάν μείνω εκτός… τοίχων, μακριά από τα προβλήματα θα είμαι πολύ ευχαριστημένος», δήλωσε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής.
Πίσω του μόλις με 0,199 δευτ. έμεινε ο teammate του Τζένσον Μπάτον, με τη McLaren Mercedes να κάνει το 1-2. Η επιτυχία όμως των δύο Βρετανών πιλότων επισκιάσθηκε από τις εξόδους των Σεμπάστιαν Φέτελ και Φερνάντο Αλόνσο στην ίδια μάλιστα στροφή, την πρώτη της πίστας.
Ο ρυθμός στη δεύτερη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών ήταν καλύτερος σε σχέση με την πρώτη. Χαρακτηριστικό σημείο είναι ότι η διαφορά από τον πρώτο μέχρι τον έκτο πιλότο ήταν μόλις 0,6 δευτερόλεπτα. Αυτό οφείλεται στη μαλακή γόμα που επέλεξαν οι περισσότεροι οδηγοί σε αυτή την περίοδο των δοκιμών.
Ο Φερνάντο Αλόνσο αν και κατέστρεψε το πίσω μέρος και την ανάρτηση του μονοθέσιου του, κατάφερε να έχει τον τρίτο καλύτερο χρόνο, πίσω από τον Μπάτον που διαμαρτυρόταν ότι είχε προβλήματα με την ισορροπία του μονοθέσιου του.
Ο Ισπανός πιλότος της Ferrari 22 λεπτά πριν από το τέλος της δεύτερης περιόδου των ελεύθερων δοκιμών έχασε το πίσω μέρος της F150 Italia στη στροφή 1 της πίστας με αποτέλεσμα να πέσει με το πλάι πάνω στον προστατευτικό τοίχο. Παρά τη ζημιά στο μονοθέσιο, ο Αλόνσο δεν τραυματίστηκε. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως η απόδοσή του είχε βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με την πρώτη περίοδο, επαναφέροντας τα χαμόγελα στους ανθρώπους της Ferrari. Σε κάποια στιγμή, με τα πειραματικά ελαστικά της Pirelli κατάφερε να περάσει στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο κάτω από το 1:40 και ήταν ο πρώτος οδηγός που «έσπαγε» το συγκεκριμένο χρονικό όριο.
O Ισπανός δηλώνει ευχαριστημένος με την απόδοση της F150 Italia αλλά αναγνωρίζει ότι η νίκη είναι δύσκολη υπόθεση. «Είναι ακόμη Παρασκευή και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι σε σχέση με χθες διότι το μονοθέσιο συμπεριφέρθηκε αρκετά καλά. Η νίκη είναι πολύ δύσκολη υπόθεση. Όπως είπα είμαστε λίγο περισσότερο αισιόδοξοι διότι πιστεύαμε ότι απέχαμε πολύ από τους ανταγωνιστές μας, αλλά αν και είναι νωρίς ακόμα, νιώθουμε αρκετά καλά και οι χρόνοι μας ήρθαν αρκετά εύκολα», τόνισε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια