FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Μερα αφιερωμενη στους νεους οδηγους

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα δοκιμών νέων οδηγών Formula 1 που διεξάγεται στην Γιας Μαρίνα.
Ταχύτερος όλων αναδείχθηκε ο Ζαν-Ερίκ Βερνιέ με την Red Bull με χρόνο 1:40.011 δευτ. μετά από 83 γύρους. Ο 21χρονος Γάλλος πιλότος με την RB7 σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του προς το τέλος της προσπάθειάς του.
Ο Βερνιέ ήταν πέρυσι πρωταθλητής στη Βρετανική Φόρμουλα ενώ φέτος τερμάτισε δεύτερος στο πρωτάθλημα Formula Renault 3,5. Στο παρελθόν έχει πάρει ξαναδοκιμάσει τις δυνάμεις σε μονοθέσιο της F1 όταν οδήγησε για λογαριασμό της Toro Rosso στο GP της Κορέας.
Περίπου εννέα δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον Γάλλο πιλότο ήταν ο ομοεθνής του Ζιλ Μπιανκί ο οποίος έτρεχε για λογαριασμό της Ferrari. Ο Μπιανκί συμπλήρωσε 85 γύρους στην πίστα, δίνοντας περισσότερη έμφαση στα αεροδυναμικά τεστ.
Τον τρίτο καλύτερο χρόνο σημείωσε ο φετινός νικητής του πρωταθλήματος Formula Renault 3,5, Ρόμπερτ Γουΐκενς στην πρώτη του δοκιμή με τη Renault, συμπληρώνοντας 78 γύρους.
Περίπου ένα δέκατο πιο αργός και με λιγότερους γύρους στο ενεργητικό του (67) ήταν ο Ελβετός Φάμπιο Λάιμερ με τη Sauber που φέτος έτρεχε στα GP2. Πέμπτος, έξι δέκατα μετά τον Λάιμερ ήταν ο Γκάρι Πάφετ, δοκιμαστής της McLaren Mercedes, ο οποίος μοιράστηκε το μονοθέσιο με τον Ολιβερ Τάρβεϊ που σημείωσε σήμερα τον όγδοο καλύτερο χρόνο (1:43.502).
Εκτος ήταν ο Μαξ Τσίλτον για λογαριασμό της Force India. Ο Βρετανός οδηγός συμπλήρωσε 81 γύρους, χρησιμοποιώντας όπως και περισσότεροι πρωτοεμφανιζόμενοι οδηγοί των ομάδων, τα νέα, πειραματικά ελαστικά της Pirelli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια