FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Συναντηση κορυφης για το μελλον του αθληματος

Στη Γενεύη συναντώνται σήμερα τα μέλη της Επιτροπής της Formula 1 για να συζητήσουν σημαντικές αλλαγές στο άθλημα που θα ισχύσουν από το 2012.
Κύριο θέμα της συνάντησης αναμένεται να είναι οι αιτήσεις αλλαγής των ονομάτων τριών ομάδων (Renault, Lotus και Virgin Racing) για την επόμενη χρονιά. Τις τελευταίες, όμως δύο εβδομάδες προέκυψαν κι άλλα σημαντικά θέματα προς διευθέτηση, όπως το μέλλον τριών αγώνων στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς, οι συνεργασίες των ομάδων σε τεχνικό επίπεδο και οι πιθανές αλλαγές στην περίοδο των κατατακτήριων δοκιμών που θα έχουν άμεση σχέση με τα ελαστικά.
Αρχικά, η Επιτροπή συνεδρίασε για να εγκρίνει ή όχι τη μετονομασία τριών ομάδων το 2012. Αιτήσεις είχαν υποβάλει οι Renault που θέλει να ονομαστεί Lotus, η Lotus σε Caterham και η Virgin Racing σε Marussia. Για να γίνουν δεκτές οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να συγκεντρώσουν την θετική ψήφο 18 μελών από τα 26 της Επιτροπής, εκ των οποίων τα 12 είναι εκπρόσωποι των ομάδων, τα οκτώ χρηματοδότες αγώνων, τα δύο χορηγοί, ο ένας κατασκευαστής κινητήρων, ο ένας προμηθευτής ελαστικών (Pirelli), ο πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ και ο Μπέρνι Εκλεστοουν.
Η διαδικασία αυτή γίνεται διότι παρόλο που οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν το όνομά τους χωρίς την έγκριση της Επιτροπής, όταν το επιχειρούν θεωρητικά λαμβάνονται υπόψη ως μία νέα ομάδα. Κατά αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να χάσουν τα έσοδα από τα εμπορικά δικαιώματα που τους οφείλονται από την προηγούμενη χρονιά (όπου έτρεχαν με τον παλιό τους όνομα).
Ένα από τα θέμα που θα απασχολήσει τα κορυφαία στελέχη της Formula 1 αναμένεται να είναι η τύχη τριών GP στο που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του 2012. Εχουν ήδη εκφραστεί φόβοι για τον αγώνα στο Μπαχρέιν λόγω των πολιτικών αναταράξεων στην ευρύτερη περιοχή του Κόλπου. Μην ξεχνάμε άλλωστε, ότι πέρυσι για τον ίδιο λόγο ακυρώθηκε, αν και ήταν ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος.
Η Νότια Κορέα τίθεται επίσης υπό αμφισβήτηση καθώς τα οικονομικά προβλήματα των διοργανωτών δυσχεραίνουν τη διεξαγωγή ενός GP το 2012. Ηδη, οι υπεύθυνοι του συγκεκριμένου αγώνα έχουν ζητήσει από τον Μπέρνι Εκλεστοουν να επαναδιαπραγματευθούν τα χρήματα που καταβάλουν για την διεξαγωγή του, με τον Βρετανό να είναι αρνητικός σε αυτή την προοπτική. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, η πίστα της Γέονγκαμ να μη φιλοξενήσει την οικογένεια της Formula 1 το 2012, μετά από δύο συνεχή έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια