FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Αβεβαιο το 2012 για τους νεους αγωνες

Μεταξύ των μελών της Επιτροπής της Formula 1 έχουν εκφραστεί ανησυχίες για μερικούς αγώνες που έχουν συμπεριληφθεί στο καλεντάρι του 2012.
Το ζήτημα αυτό αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση της επιτροπής του αθλήματος που θα γίνει στην Γενεύη, στις 3 Νοεμβρίου.
Οι ενδοιασμοί επικεντρώνονται κυρίως στα Γκραν πρι σε Μπαχρέιν και Νότια Κορέα, αντίστοιχα. Ο αγώνας στην πίστα Σακχίρ θα είναι τέταρτος την επόμενη χρονιά και αναμένεται να διεξαχθεί στις 22 Απριλίου. Η θέση του είναι άμεσα συνυφασμένη μα τις πολιτικές εξελίξεις στα κράτη του Περσικού Κόλπου. Πέρυσι, άλλωστε, το GP του Μπαχρέιν είχε αναβληθεί λόγω των πολιτικών αναταραχών. Φέτος επιστρέφει με την προοπτική ότι δεν θα επαναληφθούν τα περυσινά γεγονότα που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όσων συμμετέχουν στο άθλημα.
Η τύχη του Γκραν Πρι της Νότιας Κορέας εξαρτάται από την οικονομική κατάσταση των διοργανωτών. Ηδη, έχουν αποκαλύψει την πρόθεσή τους να μειώσουν το ποσό που ζητάει ο Εκλεστόουν για την διεξαγωγή του αγώνα, με τον «ισχυρό» άνδρα του αθλήματος να απαντά αρνητικά.
Στην περίπτωση που κάποιος από τους δύο παραπάνω αγώνες τεθεί εκτός προγράμματος, τότε θεωρείται σίγουρη η είσοδος του Γκραν πρι της Τουρκίας που δε συμπεριλήφθηκε στο καλεντάρι του 2012.
Ο Εκλεστοουν πάντως δηλώνει ότι θα ήθελε και τα δύο GP να συμμετέχουν κανονικά την επόμενη χρονιά.
Προβλήματα όμως υπάρχουν και με τον αγώνα στο Οστιν στις ΗΠΑ που θα κάνει ντεμπούτο του χρόνου. Η πίστα ακόμη είναι υπό κατασκευή, αλλά υπάρχουν διαφωνίες στην εταιρεία που έχει αναλάβει την διοργάνωσή του.
«Δε νομίζω ότι δυσκολεύονται πολύ (σ.σ με την κατασκευή της πίστας). Θεωρώ ότι υπάρχει διαφωνία μέσα στην εταιρεία», αναφέρει σχετικά με το θέμα ο Μπέρνι Εκλεστοουν. Στην ερώτηση για αν το Οστιν θα διοργανώσει τελικά αγώνα Formula 1, ο Εκλεστοουν υποστηρίζει ότι δε θα ήταν καταστροφικό αν καθυστερούσε έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια