FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αποδεκτη η συγνωμη του Πετροφ απο τη Renault

Λήξαν θεωρεί η Renault το θέμα που προέκυψε από το ξέσπασμα του Βιτάλι Πετρόφ απέναντι στην ομάδα, μετά την συγνώμη του Ρώσου πιλότου.
Η ομάδα του Ενστοουν μέσω του επικεφαλής της Ερίκ Μπουγέ θεώρησε ότι η συμπεριφορά του Πετρόφ ήταν απλά ένα περιστατικό που υποδηλώνει ότι ο Ρώσος οδηγός υπέπεσε σε ανθρώπινο λάθος και ότι νοιάζεται πολύ για την ομάδα.
«Η συνέντευξη δόθηκε μερικά λεπτά αφότου ο Πετρόφ βγήκε από το μονοθέσιο. Ο αγώνας ήταν σκληρός και ήταν απογοητευμένος που δεν κέρδισε κάποιο βαθμό. Ηταν καταβεβλημένος. Οι οδηγοί δεν είναι ρομπότ, είναι άνθρωποι. Οπως κάθε οδηγός, έτσι και ο Βιτάλι είναι ανταγωνιστικός. Εάν ήταν στο βάθρο των νικητών, θα παραπονιόταν γιατί δεν θα είχε κερδίσει τον αγώνα. Λαμβάνουμε όλο το περιστατικό ως μεμονομένο», δήλωσε το «αφεντικό» της Renault F1.
H ουσία είναι ότι η ομάδα του Ενστόουν δε θέλησε να δώσει μεγαλύτερη έκταση στο γεγονός έτσι ώστε να φανεί ότι υπάρχει πρόβλημα.
Ολα ξεκίνησαν από τις δηλώσεις του Πετροφ αμέσως μετά τον αγώνα στο Αμπου Ντάμπι σε ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο. Εκεί καταφερόταν εναντίον της ομάδας του υποστηρίζοντας ότι έχουν χαθεί σημαντικοί βαθμοί κατά την διάρκεια της σεζόν λόγω προβλημάτων στην εξέλιξη του μονοθεσίου αλλά και στα λάθη στρατηγικής.
«Δυστυχώς δεν μπορώ να πω κάτι άσχημο για την ομάδα, το αναφέρει το συμβόλαιο μου. Ωστόσο πολλά έχουν ειπωθεί σχετικά με αυτό στα media. Ο κόσμος αναφέρει ότι η ομάδα δέχεται κρτική από τους οδηγούς της. Συγνώμη, διαβάσατε τις συνεντεύξεις μου, έχω εγώ κάνει κριτική παρά το γεγονός ότι έχουμε χάσει τόσες φορές; Πόσο μας έχουν στοιχίσει τα πιτστοπ; Η στρατηγική;
Εχουμε χάσει θέσεις σε περίπου 10 αγώνες και παραπάνω. Ακόμη και με πιο αργό μονοθέσιο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει κάποιους βαθμούς, θα μπορούσαμε να είχαμε τερματίσει στους βαθμούς αν είχαμε καλή στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια