FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ανθρωπος των ρεκορ ο Vettel

Αυτή είναι η χρονιά του Σεμπάστιαν Φέτελ. Μετά τον φετινό παγκόσμιο τίτλο, ο νεαρός πιλότος, αφού ισοφάρισε το ρεκόρ του Νάιτζελ Μάνσελ με 14 πολ ποζίσιον σε μια χρονιά που κρατούσε από το 1992, σήμερα κατάφερε να το ξεπεράσει.
Ο Φέτελ ήταν ο ταχύτερος στις κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Ιντερλάγκος στη Βραζιλία, όπου αύριο θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1.
O 24χρονος πιλότος κατάφερε να γράψει πλέον το όνομα του στην ιστορία του αθλήματος έχοντας τις περισσότερες πολ ποζίσιον σε μια σεζόν (15). Ο Φέτελ ήταν ο μοναδικός οδηγός που έπεσε κάτω από το 1:12, με τον καλύτερο χρόνο του (1:11.918) να τον πραγματοποιεί στην τελευταία του προσπάθεια, κατά την τρίτη περίοδο των κατατακτηρίων δοκιμών. Στην κορυφή της κατάταξης βρισκόταν από τη δεύτερη περίοδο της διαδικασίας κα μόνο όποτε χρειαζόταν κατέβαζε τον χρόνο προκειμένου να διατηρηθεί σε αυτή τη θέση.
Επόμενος στόχος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλητή, που ήταν πρώτος και στη σημερινή, τρίτη περίοδο των ελεύθερων δοκιμών, θα είναι να πάρει τη νίκη καταρρίπτοντας ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο. Και αυτό γιατί αν τερματίσει πρώτος στον αγώνα, θα είναι ο μοναδικός πιλότος που έχει κερδίσει την πολ ποζίσιον και μαζί το GP τα τελευταία δύο χρόνια.
Η Reb Bull πλην του Φέτελ, έχει έναν ακόμη λόγο να ολοκληρώνει τη σημερινή ημέρα ικανοποιημένη, καθώς είδε τον Μαρκ Γουέμπερ να πλασαρίζεται την τελευταία στιγμή στη δεύτερη θέση της κατάταξης, κλέβοντας την στην ουσία από τον Τζένσον Μπάτον. Η διαφορά τους ήταν μόλις 0,181 δευτ.
Πίσω από τον ομόσταυλο και ομοεθνή του, τερμάτισε ο Λιούις Χάμιλτον, μην έχοντας συνέχεια στην πολύ καλή χθεσινή του απόδοση.
Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν ως είθισται, πέμπτος με τον teammate του Φελίπε Μάσα έβδομο. Ανάμεσα του η Mercedes του Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ήταν η έκπληξη της δεύτερης περιόδου των κατατακτηρίων δοκιμών, αφού είχε ανέβει στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Φετελ. Στη συνέχεια, όμως, δε μπόρεσε να έχει ανάλογο ρυθμό και περιορίστηκε στην έκτη θέση.
Ο Μίκαελ Σουμάχερ με τη δεύτερη Mercedes θα ξεκινήσει τον αγώνα δέκατος καθώς προτίμησε να μη βγει στην πίστα και την διάρκεια της τρίτης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών.
Για μια ακόμη φορά στη συγκεκριμένη διαδικασία ο Αντριαν Σούτιλ φέρνει τη Force India στην πρώτη δεκάδα, σημειώνοντας τον όγδοο καλύτερο χρόνο. Πίσω του ακολούθησε ο Μπρούνο Σένα, ο οποίος αποτέλεσε την έκπληξη των κατατακτηρίων. Ο νεαρός Βραζιλιάνος που τρέχει στην ουσία εντός έδρας θέλει με τον τρόπου του να δείξει στην Renault ότι μπορεί να του εμπιστευτεί μια θέση στην ομάδα του χρόνου. Αλλωστε είχε πει πως βλέπει αυτόν τον αγώνα ως μια ευκαιρία να δείξει την αξία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια