FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σταθεροτητα και αποδοση θελει ο Button

Μπορεί η McLaren να εξασφάλισε τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές πίσω από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull, αλλά σύμφωνα με τον Βρετανό πιλότο θα πρέπει να ανεβάσει ρυθμό και να αποκτήσει ένα πιο σταθερό πακέτο ώστε να διεκδικήσει το 2012 στα ίσια το πρωτάθλημα από τη Red Bull.
Στους τελευταίους αγώνες η McLaren απελευθερωμένη από το άγχος της νίκης και του θετικού αποτελέσματος, έχει καλά πλασαρίσματα και έδειξε ότι την επόμενη χρονιά θα μπορούσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Red Bull. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει σύμφωνα με τον Τζένσον Μπάτον, να αποκτήσει συνέχεια και σταθερότητα στην απόδοσή της.
«Είχαμε κάποιους καλούς αγώνες φέτος, έχουμε κερδίσει μερικούς και σε άλλους ήμασταν πολύ κοντά σε αυτό, αλλά δεν είχαμε μία σταθερότητα κατά την διάρκεια της χρονιάς όπως η Red Bull και ο Σεμπάστιαν. Μία εβδομάδα παλεύαμε για τη νίκη ή κερδίζαμε και μετά από δύο εβδομάδες δεν ήμασταν τόσο ανταγωνιστικοί. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε του χρόνου.
Ολοκληρώνουμε αυτή τη χρονιά σε καλύτερη θέση από πέρυσι. Αν θα μπορούσαμε να έχουμε συνέχεια το 2012, σημειώνοντας πρόοδο, πιστεύω ότι θα ξεκινήσουμε την επόμενη χρονιά με τον τρόπο που πρέπει. Η Formula 1 είναι πολύ ανταγωνιστική τον τελευταίο καιρό. Δεν τρέχουμε με ερασιτέχνες. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία και αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος μας», δήλωσε ο Τζένσον Μπάτον, αποκαλύπτοντας τον τρόπο που θα κινηθεί την επόμενη χρονιά η McLaren.
Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα του Γουόκινγκ δεν θέλει σε καμία περίπτωση να θυμάται πόσο μάλλον να επαναλάβει το πολύ άσχημο ξεκίνημα της φετινής χρονιάς με ένα μονοθέσιο που αποδείχθηκε στις δοκιμές αναξιόπιστο και αργό. Οπως είχε πει ο αγωνιστικός της διευθυντής Μάρτιν Γουΐτμαρς η συνέχεια για την ομάδα θα ήταν μία πολύ δύσκολη μάχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια