FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Το προγραμμα δοκιμων για το 2012...

Επιβεβαιώθηκαν οι ημερομηνίες των δοκιμών του 2012 για τις ομάδες του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Formula 1.
Αρχικά, τέσσερις φορές μέχρι τις αρχές Μαΐου οι ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα τους μονοθέσια και τυχόν βελτιώσεις που θα κάνουν σε αυτά.
Σύμφωνα με την FOTA θα υπάρχουν τρία τετραήμερα και ένα τριήμερο δοκιμών. Το τελευταίο θα διεξαχθεί από την 1-3 Μαΐου στην πίστα της Ferrari στο Μουτζέλο. Είναι η πρώτη φορά μετά το 2008 που θα διεξαχθούν δοκιμές ενώ έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ετσι, οι ομάδες θα επιστρέψουν νωρίτερα από ό,τι αναφέρει το πρόγραμμα του 2012 στα ευρωπαϊκά εδάφη για να συμμετάσχουν στις δοκιμές που θα γίνουν στην Ιταλική πίστα. Νωρίτερα θα έχουν τρέξει σε Αυστραλία, Μαλαισία, Κίνα και Μπαχρέιν ενώ στη συνέχεια στο πρόγραμμα ακολουθεί η Ισπανία (13/5).
Η πρώτη περίοδος δοκιμών θα γίνει στη Χερέθ της Ισπανίας το τετραήμερο 7-10 Φεβρουαρίου, όπου οι ομάδες αναμένεται να παρουσιάσουν στη πίστα τα νέα τους μονοθέσια. Ακολουθεί το τετραήμερο από 21-24 του ίδιου μήνα με την οικογένεια της Formula 1 να παραμένει επί Ισπανικού εδάφους και να επισκέπτεται την Βαρκελώνη.
Μετά από ένα διάλειμμα μιας εβδομάδας οι ομάδες θα ξανασυναντηθούν στην ίδια πίστα για το τελευταίο τετραήμερο δοκιμών (1-4 Μαρτίου) πριν την έναρξη του επόμενου πρωταθλήματος στην Αυστραλία στις 18 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια