FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Nεες σκεψεις για το Οστιν στην F1...

Σοβαρό πλέον φαίνεται το ενδεχόμενο να βγει από το πρόγραμμα της Formula 1 το GP του Οστιν, στο Τέξας σαv συνέχεια των διενέξεων μεταξύ των διοργανωτών του αγώνα.
Ο Μπέρνι Εκλεστοουν ανέφερε σήμερα σε δηλώσεις του στο Associated Press ότι είναι έτοιμος να θέσει εκτός τον Αμερικάνικο αγώνα. Ηδη, πριν από μερικές ημέρες είχε εκφράσει τις ανησυχίες του σχετικά με την εξέλιξη της κατάστασης, θεωρώντας ότι το βασικό πρόβλημα ήταν η έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δικαιώματα διεξαγωγής του αγώνα (Full Throttle Productions) και της εταιρείας που κατασκευάζει την πίστα (Circuit of the Americas – COTA).
Η διακοπή των εργασιών όμως από την αρχή αυτής της εβδομάδας εξώθησε την κατάσταση στα όρια με τον 80χρονο Βρετανό να παραδέχεται πως υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ματαίωσης του συγκεκριμένου αγώνα. «Κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε για να γίνει αυτός ο αγώνας», δήλωσε ο Εκλεστοουν, ο οποίος αποκάλυψε ότι το συμβόλαιο με την Full Throttle Productions ματαιώθηκε πρόσφατα και πως έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Circuit of Americas, η οποία διαμαρτύρεται ότι οι συζητήσεις σχετικά με το συμβόλαιο δεν έχουν προχωρήσει, όπως είχε συμφωνηθεί.
Επιπλέον, ο Εκλεστοουν σημείωσε ότι δεν έχει λάβει κάποια πληρωμή ως εγγύηση από την COTA. Για να διευθετηθεί η κατάσταση έχει δώσει στην αμερικανική εταιρεία τρεις εβδομάδες προθεσμία. Σε διαφορετική περίπτωση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την περίπτωση ακύρωσης του αγώνα από το πρόγραμμα της FIA. Κάτι τέτοιο προτίθεται να γίνει στις 7 Δεκεμβρίου στη συνάντηση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (της FIA) στο Νέο Δελχί.
Ο Εκλεστοουν εξήγησε ότι αρχικά είχε συμφωνήσει με την Full Throttle Productions, έχοντας υπογράψει και τα σχετικά επίσημα έγγραφα. Στη συνέχεια όμως ξεκίνησαν οι αναβολές, σε ημερομηνίες, πιστωτικές επιστολές και όλα όσα έπρεπε να είχαν γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια