FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Διαψευσεις απο Ferrari για αποχωρησεις

H Ferrari διέψευσε ότι σε χθεσινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Ιταλικής εταιρείας Λούκα ντι Μοντετζέμολο απείλησε ότι η Scuderia θα μπορούσε να εγκαταλείψει τη Formula 1 αν δεν είναι ευχαριστημένη από τις αλλαγές των κανονισμών.
«Η Formula 1 είναι ακόμη η ζωή μας, αλλά χωρίς τη Ferrari δεν υπάρχει Formula 1, όπως επίσης και χωρίς τη Formula 1,η Ferrari θα ήταν διαφορετική», δήλωσε ο «ισχυρός» άνδρας της Ιταλικής εταιρείας σε εκδήλωση της Ferrari χθες στο Μουτζέλο.
«Εάν η Formula 1 εξακολουθεί να θέλει τη Ferrari θα πρέπει να αλλάξει και να στραφεί στο εξελισσόμενο σημείο της έρευνας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να προσέχει και το κόστος. Δεν είμαστε στη Formula 1 ως χορηγοί, αλλά ως κατασκευαστές», δήλωσε ο Μοντετζέμολο, πυροδοτώντας αντιδράσεις.
Τα λόγια του αυτά θεωρήθηκαν από πολλούς ως απειλή για μία πιθανή αποχώρηση της Ferrari από το άθλημα. Τη στιγμή μάλιστα που διακυβεύονται σημαντικά θέματα για το μέλλον της Formula 1, όπως η νέα Συμφωνία Ομονοίας, η συμφωνία Περιορισμού Πόρων, αλλά και η πορεία της FOTA.
Mετά τις χθεσινές δηλώσεις του «αφεντικού» της η Ferrari προσπάθησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις μέσω της στήλης «Horse Whisperer», υποστηρίζοντας ότι ο Μοντετζέμολο ουδέποτε χρησιμοποίησε τις λέξεις «φεύγω» ή «τελεσίγραφο» σε όσα είπε. Παράλληλα, δικαιολόγησε τα σημεία στα οποία η Ιταλική ομάδα εμμένει στις απόψεις της που δεν είναι άλλα από τους τεχνικούς κανονισμούς, τις δοκιμές εξέλιξης και το τρίτο μονοθέσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια