FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μεσα ο Γκροσεαν, εκτος Renault o Σενα

Οι ημέρες του Μπρούνο Σένα είναι μετρημένες στη Renault μετά τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας, Ερίκ Μπουγιέ ότι θέλει τον Ρομάν Γκροσεάν για την επόμενη χρονιά.
Ο πρωταθλητής του GP2 προορίζεται για ένα από τα δύο μονοθέσια της Renault το 2012 σε περίπτωση που ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα δεν είναι θέση να επιστρέψει. Ακόμη δεν υπάρχει κάποιο νεώτερο για την κατάσταση της υγείας του Πολωνού πιλότου και το πότε θα είναι σε θέση να οδηγήσει μονοθέσιο της Formula 1. Επομένως, η ομάδα του Ενστοουν θα πρέπει να αναζητήσει την δυάδα των οδηγών που θα την εκπροσωπήσουν του χρόνου στις πίστες.
Ο ένας αναμένεται να είναι ο Βιτάλι Πετρόφ, παρά το... ατόπημα που υπέπεσε τις προηγούμενες ημέρες. Αλλωστε ο Ρώσος πιλότος έχει έναν χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Renault και οι χορηγοί του αποτελούν σημαντική οικονομική ενίσχυση για την ομάδα.
Με δεδομένη την παραμονή του Πετρόφ ο δεύτερος οδηγός παρέμενε ένα ερωτηματικό. Η απάντηση όμως ακούει στο όνομα Ρομάν Γκροσεάν, τον οποίον δείχνει να πιστεύει ο Ερίκ Μπουγιέ.
«Είναι μέλος του σχεδίου. Θα θέλαμε να τον έχουμε σε ένα μονοθέσιο της ομάδας εάν ο Κουμπίτσα δεν μπορεί επιστρέψει. Είναι αλήθεια ότι το 2009 δεν ήταν έτοιμος για τη Formula 1 και στην ουσία έκαψε τον εαυτό του. Ακόμη κι έτσι όμως η απόδοσή του ήταν καλή – ήταν τρία δέκατα πιο αργός από τον Αλόνσο-, αν και το μονοθέσιο δεν ήταν σε καλή κατάσταση τότε, κάτι που καθιστά ακόμη πιο δύσκολη τη συμμετοχή ενός νέου οδηγού στη Formula 1.
Oταν τρέχει στις δοκιμές την Παρασκευή δείχνει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα και έχει καλή αντίδραση. Το παιδί έχει ταλέντο και όλοι έχουν πεισθεί για αυτό. Η δουλειά μου είναι να τον ετοιμάσω να τρέξει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια