FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

O Alonso θα εκκινήσει 5ος στο Indy500

Ο Fernando Alonso πρωταγωνίστησε στις κατατακτήριες δοκιμές για τον φημισμένο αγώνα των 500 Μιλίων της Ιντιανάπολις, σημειώνοντας την πέμπτη καλύτερη επίδοση στο διαδικασία "Fast Nine" στην οποία είχε προκριθεί. Η προσπάθεια "κατάκτησης" της Αμερικής από τον Fernando Alonso συνεχίζεται με επιτυχία! Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 πρωταγωνίστησε και στις κατατακτήριες δοκιμές για τον φημισμένο αγώνα των 500 Μιλίων της Ιντιανάπολις, σημειώνοντας την πέμπτη καλύτερη επίδοση στο διαδικασία "Fast Nine" στην οποία είχε προκριθεί. Στο Indy500 οι οδηγοί χωρίζονται σε δύο γκρουπ βάσει των επιδόσεων τους την πρώτη ημέρα των κατατακτήριων.
Οι πρώτοι εννέα διεκδικούν την επόμενη ημέρα την pole position και οι υπόλοιποι τις άλλες θέσεις του grid. Για την 101 λοιπόν μάχη στο περίφημο «Brickyard», την pole position πήρε ο νικητής του 2008, Scott Dixon, ενώ ο Alonso ήταν πέμπτος. Όμως και πάλι, δεν ήταν ικανοποιημένος… "Σήμερα η αίσθηση του μονοθεσίου μου ήταν καλύτερη από την προηγούμενη ημέρα, είχε καλύτερη ισορροπία και ένιωθα περισσότερη αυτοπεποίθηση πίσω από το τιμόνι. Όμως αντιμετώπισα πρόβλημα με το overboost στην τελευταία στροφή και αυτό μου στοίχισε σε ταχύτητα βγαίνοντας στη μεγάλη ευθεία", είπε ο 35χρονος στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
Η μέση ωριαία ταχύτητα του Alonso στους τέσσερις γρήγορους γύρους του στην οβάλ διαδρομή της Ινδιανάπολης, ήταν στα 231.3 μίλια/ώρα, ενώ η pole του Dixon ήρθε με Μ.Ω.Τ. στα 232.164 μίλια/ώρα. H μεγάλη δοκιμασία του Alonso που τρέχει ως συμμετοχή της McLaren με μονοθέσιο προετοιμασμένο από την Andretti Autosport, είναι την προσεχή Κυριακή 28 Μαΐου.Τη θέση που θα αφήσει κενή στο κόκπιτ της McLaren-Honda MCL32 για το Grand Prix της Formula 1 στο Μονακό, θα καλύψει ο Jenson Button. (AP Photo/Darron Cummings)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια