FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Νέα κόντρα στην αγορά της Formula1 για το 2018;

Αν και φτάνουν αρκετά συμβόλαια στο τέλος τους, δεν υπάρχουν και πολλές εξελίξεις μέχρι τώρα στη silly season της Formula1. Κάτι επίσημο μέχρι στιγμής δεν έχουμε, παρά μόνο φήμες και σενάρια για όσους δεν έχουν υπογράψει νέες συμφωνίες. Ωστόσο, ποιος είναι αυτός που... φρενάρει την αγορά ενόψει 2018 και είναι ο υπαίτιος που ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί κάτι σε κάποια ομάδα; Η απάντηση δίνεται από το Sky Sports και τον Μάρτιν Μπραντλ, που έχει αναλάβει ρόλο τηλεσχολιαστή. Ο άλλοτε πιλότος της F1 τόνισε πως πρόκειται για τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός θα μείνει στη Red Bull, τουλάχιστον για την επόμενη χρονιά, αφού δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι και το 2018. Όμως, το 2019 αναμένεται να γίνει... πόλεμος μεταξύ των μεγάλων ομάδων για το ποια θα αποσπάσει την υπογραφή του, καθώς είναι το μέλλον, όπως πρόσθεσε ο Μπραντλ, και αποτελεί τον μελλοντικό παγκόσμιο πρωταθλητή, αφού δείχνει ότι έχει... τσαγανό. Ωστόσο, δε θα περιμένουν την επόμενη χρονιά, καθώς θέλουν να κάνουν από τώρα την κίνησή τους και να έχουν... ήσυχο το κεφάλι τους για το 2018.
Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται να υπογραφεί και κάποιο προσύμφωνο. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα υπάρχει ένας πόλεμος από προτάσεις στα παρασκήνια μεταξύ Ferrari και Mercedes για κάμποσο καιρό τώρα, ώστε να αποσπάσουν την υπογραφή του Φερστάπεν». Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι ο νεαρός θα καταλήξει σε Scuderia ή «ασημί βέλη», εφόσον του προσφέρει κάποια εξ' αυτών ένα καλό συμβόλαιο. Από εκεί και πέρα, όμως, «παίζεται» και του Σεμπάστιαν Φέτελ. Η όλη φημολογία για... μετακόμιση στη Mercedes ή παραμονή στη Ferrari, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο. Ακόμα, βέβαια, δεν είναι κάτι οριστικό, με τον Γερμανό να εστιάζει στη μάχη του τίτλου, αλλά να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του την ανανέωση με τη Scuderia.
Ο Σέρτζιο Μαρκιόνε έχει δηλώσει πως είναι στο χέρι του, αν θέλει να μείνει, έχοντας... πετάξει το μπαλάκι στον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, με τον «Σεμπ» να είναι σε επαφή με τον Τότο Βολφ για να τον ειδοποιήσει ότι θα υπογράψει επέκταση του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο και τη Ferrari να τον πιέζει για νέο τριετές, όπως αποκάλυψε ο Κρίστιαν Χόρνερ. Τέλος, να σημειωθεί ότι η ομάδα του Μαρανέλο έχει και την περίπτωση του Κίμι Ραϊκόνεν. Σε περίπτωση που ο Iceman δεν προτιμηθεί για μία ακόμα χρονιά, υπάρχουν οι επιλογές των Ρομάν Γκροζάν και Σέρχιο Πέρεζ, που περιμένουν την ευκαιρία για το άλμα στην καριέρα τους. Συνάμα, στη Mercedes θα πρέπει να αποφασίσουν το τι μέλλει γενέσθαι με τον Βαλτέρι Μπότας. Ο Φινλανδός έχει δείξει πολύ καλά δείγματα στην πρώτη σεζόν με τους πρωταθλητές και κερδίζει ολοένα και περισσότερους... πόντους. Ποιες θα είναι, λοιπόν, οι αποφάσεις των μεγάλων ομάδων και οι κινήσεις τους; Σύντομα ελπίζουμε να έχουμε τις απαντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια