FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 9 Ιουλίου 2017

Φεύγει από την Toro Rosso ο Σάινθ,

Τρία χρόνια έχει... ξοδέψει με την Toro Rosso στη Formula1 ο Κάρλος Σάινθ, με τον Ισπανό να είναι, πλέον, έτοιμος για το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Ο 22χρονος έκανε το ντεμπούτο του το 2015 και έκτοτε έχει μετρήσει αρκετούς τερματισμούς στους βαθμούς, με καλύτερο αποτέλεσμα την έκτη θέση.
Όμως, φαίνεται ότι... χόρτασε από μαθήματα και θέλει, πλέον, να πάει στο επόμενο βήμα, ώστε να αναζητεί την επόμενη... στέγη του. Βέβαια, πρώτος του στόχος είναι η Red Bull, αλλά οι «κόκκινοι ταύροι» έχουν δεσμεύσει τους Μαξ Φερστάπεν και Ντάνιελ Ρικιάρντο. Κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να λυθεί ένα από τα δύο συμβόλαια, κάτι που αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο. Γι' αυτό, και θα πρέπει να τσεκάρει άλλες επιλογές. «Ο Νο1 στόχος μου είναι να είμαι με τη Red Bull την επόμενη χρονιά, να παλεύω για βάθρα και για νίκες. Θα συνεχίσω να πιέζω γι' αυτό. Αν αυτό δε συμβεί, μία τέταρτη χρονιά στην Toro Rosso είναι απίθανο να συμβεί. Δε θα κλείσω την πόρτα σε καμία ευκαιρία. Είμαι έτοιμος να κάνω ένα βήμα μπροστά στην καριέρα μου», ήταν τα λόγια του. Μάλιστα, ο Φερνάντο Αλόνσο, που είναι κοντινός του φίλος, άφησε... ανοιχτό παράθυρο στη McLaren, σε περίπτωση που ο ίδιος αποχωρήσει, με τον δις παγκόσμιο πρωταθλητή να προτείνει τον συμπατριώτη του.
«Η Toro Rosso είναι μία καλή ομάδα για αρχή, σε βοηθάει στην καριέρα σου, αλλά η McLaren είναι ένα άλλο επίπεδο. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε ανταγωνιστικοί, αλλά θα είναι πάντα η McLaren. Κάποια στιγμή θα είναι στο βάθρο, στην πρώτη πεντάδα. Μετά από τρία δύσκολα χρόνια, θα έρθουν και οι καλοί καιροί. Δεν ξέρω αν θα κερδίσει το πρωτάθλημα σε πέντε ή δέκα χρόνια, όμως έχεις μεγαλύτερη ευκαιρία από την Toro Rosso. Αν ο Κάρλος έχει την ευκαιρία, θα τη στηρίξω», είπε στο Sky Sports F1 ο Αλόνσο. Έτσι, φαίνεται πως θα μείνει κενή τουλάχιστον μία θέση στην STR, ενώ δεν είναι βέβαιο και το μέλλον του Ντανιίλ Κβιάτ, ο οποίος έχει πάρει την κατιούσα, έπειτα από τον περσινό του υποβιβασμό από τη Red Bull.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια