FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ VETTEL

Ονειρεμένο είναι το ξεκίνημα του Σεμπάστιαν Φέτελ στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1. Μετά την Μελβούρνη, ο Γερμανός πιλότος της Ferrari πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού και στο γκραν πρι του Μπαχρέιν και με το 2Χ2 στην αρχή της σεζόν δείχνει από νωρίς τις προθέσεις του. Το 2-3 έκανε Mercedes, με τον Βάλτερι Μπότας να παίρνει την 2η θέση και τον Λιούις Χάμιλτον την 3η, αν και ο κάτοχος του τίτλου εκκίνησε 9ος! Στο 200ό αγώνα της καριέρας του, ο Φέτελ, ο οποίος εκκίνησε από την pole position έκανε μόλις ένα pit stop, καθώς αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να μην βρεθεί πίσω από τις δύο Mercedes. Τελικά τα κατάφερε και δικαιολογημένα πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του! 
Ο οδηγός της Ferrari έκανε κάτι το εντυπωσιακό στον αγώνα, που δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη του: κατάφερε κόντρα σε κάθε λογική και με διαλυμένα λάστιχα να κρατήσει πίσω του τον Μπότας, αλλά και τον... φορτσάτο Χάμιλτον. Το γκραν πρι του Μπαχρέιν, πάντως, «σημαδεύτηκε» από τον ανατριχιαστικό τραυματισμό του μηχανικού της Ferrario σε πιτ στοπ του Κίμι Ραϊκόνεν. Ο Λιούις Χάμιλτον παρότι δεν έχει καταφέρει ακόμη να ανέβει στο ψηλότερο σκαλ΄κι του βάθρου (ήταν 2ος στην Αυστραλία) απέδειξε ότι είναι θέμα χρόνου να μπει για τα καλά στη μάχη του τίτλου. Στον 5ο γύρο με μία απίστευτη κίνηση πέρασε στην ευθεία εκκίνησης- τερματισμού 3 μονοθέσια, ανεβαίνοντας από την 8η στην 5η θέση κι αφήνοντας πίσω του τους Αλόνσο, Οκόν και Χούλκενμπεργκ. 
Όπως προαναφέρθηκε ο αγώνα είχε άσχημη εξέλιξη για έναν μηχανικό της Ferrari. Συγκεκριμένα στον 36ο γύρο ο Κίμι Ράικονεν μπήκε στο μποξ, ωστόσο, ο πίσω αριστερός τροχός του δεν βγήκε ποτέ, ο σηματορός του έκανε νόημα να φύγει, ο Φινλανδός… έφυγε με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι του μηχανικού της ιταλικής ομάδας, ο οποίος μετέβη άμεσα στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια