FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008

Νεα δεδομενα για την Force India που χωρισε απο τη Ferrari

ΣΤΟ παρελθόν ανήκει πλέον η συνεργασία της Force India με τη Ferrari. Η γνωστήινδική ομάδα μέχρι φέτος προμηθεύτηκε κινητήρες από το ιταλικό εργοστάσιο αλλά ο Vijay Mallya, ιδιοκτήτης της Force India, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη McLaren Mercedes.

Ο Ινδός επιχειρηματίας επικεντρώνει σε μια ουσιαστική συνεργασία, που θα περιλαμβάνει όχι απλώς τους κινητήρες της Mercedes αλλά και τον κινητήρα, κιβώτιο και KERS. Αιχμή του δόρατος, αποτελεί το γεγονός ότι ο Mallya ελπίζει σε μια αλλαγή των κανονισμών, που θα επιτρέπει τα πελατειακά μονοθέσια από το 2010, έτσι ώστε η Force India να μειώσει κατά πολύ το κόστος συμμετοχής της καθώς δεν θα πρέπει να κατασκευάζει μόνη της το σασί αλλά θα το αγοράζει έτοιμο.
Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, όφειλε να διακοπεί η συνεργασία με τη Ferrari καθώς το συμβόλαιο ανάμεσα στις δύο ομάδες είχε ισχύ μέχρι το τέλος του 2009. Αυτό πραγματοποιήθηκε ύστερα από διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Interlagos αλλά η επίσημη ανακοίνωση εκδόθηκε μόλις την Παρασκευή 7/11.Η ανακοίνωση έλεγε: «Η Force India Formula One Team ανακοινώνει ότι ολοκλήρωσε το συμβόλαιό της με τη Ferrari. Η συμφωνία που υπογράφηκε το 2007 προέβλεπε παροχή κινητήρων και για το 2009 αλλά τερματίστηκε ύστερα από επιθυμία της Force India. Η Force India θέλει να ευχαριστήσει τη Ferrari για την πολύτιμη στήριξή της μέχρι τώρα, που πάντα δόθηκε στο υψηλότερο επίπεδο τεχνικά και επαγγελματικά και πάντα διά μέσου μιας εξαιρετικής συνεργασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια