FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

1ος αγωνας Πανελληνιο Καρτ: Ετοιμοι για γκαζια

Στην πίστα Kartodromo στις Αφιδνές ανάβουν οι μηχανές το Σαββατοκύριακο δίνοντας την εκκίνηση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καρτ του 2009. Αυτή την φορά οι συμμετοχές ξεπερνούν τους 66 οδηγούς στις πέντε κατηγορίες του θεσμού, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός με βάση τη γενικότερη αρνητική συγκυρία. Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκινά την Κυριακή από τις 11.30 και το θέαμα αναμένεται με ενδιαφέρον.
Στην Μίνι δεκαπέντε λιλιπούτειοι οδηγοί θα επιμείνουν σε δυντή μάχη για να διαδεχτούν στην κορυφή της κατηγορίας τους Αλέξανδρο Δαριβιανάκη και Στράτο Κυρλαγκίτση που πλέον έχουν προχωρήσει στην KF3. Σα φαβορί, με βάση τις περσινές τους εμφανίσεις, προβάλλουν οι Χρήστος Σαγανάς, Στέφανος Ευμορφόπουλος και Αλέξανδρος Ντριο. Εχουμε βέβαια νέες παρουσίες που θα δώσουν άλλο στίγμα στον αγώνα.
Στην KF3 ο Χρήστος Κουτσοδήμος καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι σε δεκατέσσερις αντιπάλους. Με τους Στέφανο Τσερανίδη και Νίκο Κομνό να έχουν εγκαταλείψει την κατηγορία η μεγαλύτερη απειλή αναμένεται, με βάση τα δεδομένα των τελευταίων περσινών αγώνων, να έρθει από τον Φίλιππο Καλέση. Παρόλα αυτά η λίστα των επίδοξων μνηστήρων είναι μεγάλη και αποτελείται τόσο από τους παλιούς στην κατηγορία Γιάννη Κελεσίδη, Νίκο Ζερβάκο, Δημήτρη Βασιλέρη, Μιχάλη Α. Χαλκιόπουλο και Νίκο Κυδωνάκη, όσο και από τους απόφοιτους της Μίνι Αλέξανδρο Δαριβιανάκη, Στράτο Κυρλαγκίτση και Στέλιο Σαγανά.
Στην KF2 δεν διαφοροποιείται η εικόνα απο πέρσι αλλά αποτελεί το γεγονός που εγγυάται ότι το θέαμα θα εξακολουθήσει να είναι πλούσιο. Ο πρωταθλητής Παύλος Ξυνός επιστρέφει για να αντιμετωπίσει τους συνήθεις υπόπτους της κατηγορίας με κυριότερο τον Σερραίο Βασίλη Κοτέογλου που πέρσι στο κλείσιμο της χρονιάς είχε κυριαρχήσει στη συγκεκριμένη πίστα. Κοντά στην μάχη του τίτλου θα είναιοι Κώστας Μαϊτός, Στέφανος Τσερανίδης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Αλέξανδρος Ποιμενίδης και Γιώργος Νικητίδης καθώς και οι νέοι στην κατηγορία Νίκος Κομνός και Λευτέρης Κυδωνάκης που προέρχονται από πετυχημένες χρονιές στην KF3 και στην Εθνική 125 αντίστοιχα.
Στην ΚΖ2 ο πρωταθλητής Γιώργος Κατσίνης είναι ήδη σε φάση προετοιμασίας για τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Formula BMW γεγονός που αφήνει ελεύθερο πεδίο στους δεκατρείς συμμετέχοντες να διεκδικήσουν τον τίτλο της κατηγορίας. Οι παλιοί Παρασκευάς Σκιντζής, Γιάννης Παπαρέγκας, Παναγιώτης Ορφανίδης και Μανώλης Τζαμαριαδάκης θα ανανεώσουν την μάχη τους με τους Γιώργο Τσερανίδη και Μιχάλη Κ. Χαλκιόπουλο που έκαναν το ντεμπούτο τους στην κατηγορία στο κλείσιμο της περσινής χρονιάς. Με ενδιαφέρον όμως αναμένεται και η παρουσία των αποφοίτων της Εθνική 125 Σταύρου Γρυλλάκη, Ραφαήλ Ορφανίδη και Γιώργου Φοράκη.
Τέλος, στην Εθνική 125 έντεκα οδηγοί θα στηθούν στο grid με φαβορί τους Ηλία Λαντζή και Αναστάσιο Μπέκο. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο Γιάννης Τζέκος που πέρσι είχε κατακτήσει την νίκη στον αγώνα της Θεσσαλονίκης και ο Γρηγόρης Νεοχωρίτης που περνά στην κατηγορία μετά από μια χρονιά στην KZ2.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια