FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Η Μαδριτη επιμενει σε επιστροφη της στη Formula 1

Ένα grand prix της Formula 1 προσφέρει συγκινήσεις αλλά και κέρδη στους διοργανωτές αφού αποτελεί ξεχωριστό event για μία πόλη όπως η Μαδρίτη που δεν επιθυμεί να μείνει στην αφάνεια αλλά και εκτός από το... χορό της προβολής και των εκατομμυρίων.
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Marca", η δημοτική αρχή της ισπανικής πρωτεύουσας έχει βάλει ως στόχο την αναβίωση του grand prix του Jarama έτσι ώστε να επιστρέψει δυναμικά στα δρώμενα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Το "Circuito Permanente del Jarama" εντασσόταν στο επίσημο καλεντάρι της F1 από το 1967 ως το 1981 (με διάλειμμα δύο ετών) και τελευταίος νικητής στην εν λόγω πίστα ήταν ο αδικοχαμένος Καναδός Gilles Villeneuve με Ferrari.

Από τότε, το circuit χρησιμοποιείται για ανάγκες άλλων αγώνων, κυρίως μοτοσικλετών, καθώς δεν πληροί τις προδιαγραφές της οργανωτικής επιτροπής. Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δήμος της Μαδρίτης θα επιδιώξει την ανακατασκευή της πίστας στα νέα πρότυπα προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στο μαγικό κόσμο της Formula 1. Το κόστος για το μεγάλο έργο το οποίο προγραμματίζεται να είναι έτοιμο το 2012, αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ, ωστόσο υπολογίζεται πως τα έσοδα για έναν και μόνο αγώνα υπερβαίνουν τα 150 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια