FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΕΝΑ ΕΥΤΧΙΟΣ..ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΕ ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ ΓΙΑ ΔΟΚΙΜΕΣ

Λίγο πριν τις δοκιμές νέων στο Σίλβερστοουν τον επόμενο μήνα, ο Ευτύχιος Έλληνας θα έχει μια ακόμα ευκαιρία να μπει σε μονοθέσιο της Formula1. Ο «Τίο», όπως είναι γνωστός στον μηχανοκίνητο κόσμο, θα κάνει δοκιμές αεροδυναμικής αξιόλογησης σε ευθεία στο Κεμπλ της Μεγάλης Βρετανίας με τη Marussia, για λογαριασμό της οποίας τρέχει στο GP3. Μάλιστα, ο 21χρονος Κύπριος έχει πανηγυρίσει δυο νίκες στις δυο σεζόν που συμμετέχει, ενώ τη φετινή οδηγεί και την κούρσα του πρωταθλήματος, έπειτα από τέσσερις αγώνες.
«Είναι αυτονόητο να πω ότι είμαι ενθουσιασμένος που παίρνω αυτή την επιπλέον ευκαιρία να οδηγήσω το μονοθέσιο της Marussia στη Formula1. Ανυπομονώ για τις δοκιμές νέων από το περασμένο φθινόπωρο και οι εβδομάδες δεν μπορούν να περάσουν αρκετά γρήγορα. Το να είμαι σε θέση να διεξάγω τις δοκιμές σε ευθεία γραμμή αυτή την εβδομάδα θα βοηθήσει να γεφυρωθεί το κενό μέχρι το Σίλβερστοουν και επίσης σημαίνει ότι θα είμαι ήδη εξοικειωμένος με τα συστήματα του μονοθεσίου και τις διαδικασίες της ομάδας. Εν τω μεταξύ προσπαθώ να εστιάσω στη σεζόν μου στο GP3, καθώς θέλω να τα δώσω όλα. Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι δεν είμαι ενθουσιασμένος για τις δοκιμές της F1 και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Marussia για την πίστη που έχουν δείξει σ' εμένα. Ελπίζω να κάνω μια καλή δουλειά για να την ανταμείψω», ήταν τα λόγια του «Τίο», ο οποίος θα γίνει ο πρώτος Κύπριος που θα οδηγήσει μονοθέσιο της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.
Μπουθ: «Είναι αστέρι του μέλλοντος»
Από την πλευρά του, ο Τζον Μπουθ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό πιλότο και τόνισε πως ο Έλληνας είναι ένα αστέρι του μέλλοντος. «Ο Τίο έχει κάνει πολύ εντυπωσιακή δουλειά για την ομάδα μας στο GP3 την τελευταία 1,5 σεζόν. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι να τον καλωσορίσουμε για δεύτερη φορά και ακόμα πιο ικανοποιημένοι, όταν μας έφερε την πρώτη νίκη μας στη σεζόν στην πρεμιέρα της Ισπανίας. Είναι σίγουρα ένα αστέρι του μέλλοντος και αξίζει αμφότερες τις ευκαιρίες που του δίνουμε ξεκινώντας με τις αεροδυναμικές αυτής της εβδομάδες στο Κεμπλ. Αυτές θα του παρέχουν κάποιο καλό χρόνο εξοικείωσης με το μονοθέσιο, που θα του δώσει τη δυνατότητα να πιέσει όταν θα πάμε στις δοκιμές νέων τον επόμενο μήνα. Ανυπομονούμε να τον δούμε τι μπορεί να κάνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια