FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η FORMULA E ΕΧΕΙ ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ...

Ο γιος του Γάλλου θρύλου Alain Prost, μαζί με τον ανιψιό του αείμνηστου Βραζιλιάνου Ayrton Senna, θα είναι στο grid, μαζί με τον Nelson Piquet Junior, του οποίου ο πατέρας τους ανταγωνίζονταν στη δεκαετία του 1980 και του '90. Ολα αυτά στο νέο πρωτάθλημα της Formula E το οποίο ξεκινά αυτό το Σάββατο στο Πεκίνο.


Bruno Senna
Πρώην αστέρες της Formula 1, όπως Jarno Trulli, συμμετέχουν με δικές τους ομάδες, καθώς και ο Richard Branson και ο Leonardo DiCaprio. O DiCaprio έχει την ομάδα της Venturi, ενώ Branson την Virgin Racing.
Η Formula E θα έχει επίσης δύο γυναίκες από την πρώτη σεζόν της: Tην Michela Cerruti και την Katherine Legge.


Michela Cerruti


Katherine Legge
Ξεκινά λοιπόν η νέα εποχή στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, η νέα Formula E της FIA, όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν με πλήρως ηλεκτρικά οχήματα σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο.
Οι αγώνες Formula E δεν θα πραγματοποιηθούν στις μόνιμες πίστες, αλλά σε σιρκουί δρόμου στην καρδιά μεγάλων πόλεων.
Στο Πεκίνο, ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στη συνέχεια, την Formula E θα φιλοξενήσουν η Putrajaya στη Μαλαισία, η Punta del Este στην Ουρουγουάη, το Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή, το Μαϊάμι και το Long Beach στις ΗΠΑ, το Μονακό, το Βερολίνο και το Λονδίνο. (Μεγάλη Βρετανία), το οποίο θα φιλοξενήσει και τον τελικό στις 27 Ιουνίου 2015.
 


Nelson Piquet
Τόσο ο Piquet όσο και ο Bruno Senna είναι έμπειροι πιλότοι της Formula 1, ενώ ο Nicolas Prost είναι οδηγός δοκιμών για την ομάδα της Lotus F1. Επίσης, παίρνουν μέρος αρκετοί οδηγοί με εμπειρία στη Formula 1 ή στο GP2, συμπεριλαμβανομένου του Βραζιλίανου Lucas di Grassi και του Jarno Trulli.


Nicolas Prost

Αυτοί είναι μεταξύ των συνολικά 20 οδηγών σε 10 ομάδες στη Formula E, ένα νέο πρωτάθλημα το οποίο «δημιούργησε» η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Για την πρώτη σεζόν, οι οδηγοί θα χρησιμοποιούν παρόμοια οχήματα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί με τη συνεργασίας των Williams, McLaren και η Renault.



Αλλά από την επόμενη σεζόν, οι ομάδες θα μπορούν να σχεδιάσουν το δικό τους αυτοκίνητο παρουσιάζοντας τις δικές τους καινοτομίες στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Prost αγωνίζεται στην E.Dams (ομάδα της Renault). Ο Senna στην Mahindra Racing και ο Piquet στην China Racing.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια