FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

H ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΚΟΜΠΑΓΙΑΣΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ...


EPA/DIEGO AZUBEL

 Η Caterham ανακοίνωσε ότι ο Καμούι Κομπαγιάσι επιστρέφει στους αγώνες της Φόρμουλα Ένα με το ιταλικό γκραν πρι, το οποίο θα διεξαχθεί την Κυριακή στην πίστα της Μόντσα, ενώ ο Ρομπέρτο Μερί θα πάρει μια «γεύση» από το κορυφαίο πρωτάθλημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς θα «τρέξει» αύριο στο πρώτο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών.
Ο 23χρονος Ισπανός θα λάβει τη θέση του Ιάπωνα στα μη χρονομετρημένα δοκιμαστικά και θα κάνει τους πρώτους γύρους της καριέρας του με μονοθέσιο Φόρμουλα Ένα, καθώς φέτος μετράει δύο νίκες και ακόμη μία παρουσία στο βάθρο -στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν στη Μόντσα- στο πρωτάθλημα Formula Renault 3.5 championship.
Το 2011 κατέκτησε τον τίτλο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Φόρμουλα 3, ενώ στη συνέχεια πέρασε δύο σεζόν οδηγώντας για ομάδες που υποστήριζε η Μερτσέντες στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (DTM).
Στο μεταξύ, ο Κομπαγιάσι επιστρέφει στους αγώνες της Φόρμουλα Ένα με το ιταλικό γκραν πρι, αφού απουσίασε από τον προηγούμενο αγώνα του πρωταθλήματος, αυτόν στο Βέλγιο, προκειμένου να κάνει... χώρο για τον Γερμανό τρεις φορές νικητή του Λε Μαν, Αντρέ Λότερερ.
«Εργάζομαι για την ομάδα της Caterham και πάντα σέβομαι τις αποφάσεις της ομάδας» δήλωσε ο Ιάπωνας ενόψει του κυριακάτικου αγώνα και συμπλήρωσε: «Τώρα ξαναμπήκα στο μονοθέσιο και ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά. Έχουμε δουλέψει σκληρά ως ομάδα και προσθέσαμε απόδοση στο μονοθέσιο, ενώ φέραμε και νέες αναβαθμίσεις από τότε που το οδήγησα για τελευταία φορά, στην Ουγγαρία, πριν από την καλοκαιρινή διακοπή, επομένως ανυπομονώ να νιώσω τις αναβαθμίσεις μέσα στην πίστα εδώ στη Μόντσα».
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια