FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ»

Η FIA αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις μελλοντικές συνομιλίες μεταξύ του οδηγού και της ομάδας του στα μελλοντικά γκραν πρι, που σκοπό έχουν την ενίσχυση της απόδοσης των οδηγών.

Τέλος στη βοήθεια μέσω μικροφώνου στους οδηγούς της Formula 1
Τα μηνύματα των οδηγών που ζητούν συμβουλές για το στιλ οδήγησης ή ενημέρωση για το πώς να κινηθούν κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχουν γίνει ένα όλο και πιο σύνηθες φαινόμενο.

Αλλά ο κόσμος του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα αλλάξει πλέον καθώς θα επιβληθεί ένας νέος κανονισμός που θα αναφέρει πως «Ο οδηγός θα πρέπει να οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος του και χωρίς βοήθεια».

Η οδηγία του διευθυντή αγώνων της FIA Τσάρλι Γουίτινγκ που εστάλη σε όλες τις ομάδες επιβεβαιώνει την απαγόρευση.

Αναφέρει: «Για να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις του άρθρου 20.1 σχετικά με τους αθλητικούς κανονισμούς, η FIA προτίθεται να εφαρμόσει αυστηρά αυτόν τον κανονισμό με άμεση ισχύ. Ως εκ τούτου, απαγορεύεται οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ του pit και του οδηγού που θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με την απόδοση του αυτοκινήτου ή του οδηγού. Η FIA υπενθυμίζει ότι η διαβίβαση δεδομένων από το pit στο αυτοκίνητο απαγορεύεται από το άρθρο 8.5.2. των τεχνικών νόμων της Formula1».

Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει συμβουλές σχετικά με τις στρατηγικές στα pit-stop ή την ασφάλεια, ούτε γενικά μηνύματα μεταξύ οδηγού και pit, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις έχουν αποδειχθεί δραματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια