FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΩΣ Η ΦΟΡΜΘΛΑ 1 ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ...ΚΑΛΛΑΣ!

Η Φόρμουλα 1 συναντά την Μαρία Κάλλας
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ F1KART.GR ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ





Οι αγώνες ταχύτητας ανέκαθεν γοήτευαν και ενέπνεαν την εικαστικό
Η Μαρία Κάλλας φωτογραφημένη στην Επίδαυρο το 1961 μαζί με την Κατίνα Παξινού
2  φωτογραφίες

Από την Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου ως το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, η Ιταλία του πολιτισμού, της αυτοκίνησης, της γεύσης, της μόδας, του τουρισμού, της τεχνολογίας και της βιομηχανίας φιλοξενείται στο Εμπορικό Κέντρο Golden Hall σε μια μεγάλη έκθεση με γενικό τίτλο Italia.

Η νέα έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη Velocita F1 2014 αλλά και η έκθεση «Στον αστερισμό της Μαρία Κάλλας» ξεχωρίζουν. Τα έργα της Παπαθεοδώρου Βαλυράκη που θα εκτεθούν σε έναν χώρο 300 τ.μ. προέρχονται από την Formula 1 αγαπημένη θεματική ενότητα της καλλιτέχνιδας η οποία από φοιτήτρια ακόμα ένιωσε να γοητεύεται από την ταχύτητα παρακολουθώντας αγώνες στο Μόντε Κάρλο και στο Grand Prix.

«Με υπεροχή στις πινελιές, σχεδόν επιθετική θα τολμούσα να πω το έργο της, πλημμυρισμένο από φως και ζωή, ξέρει να μιλάει με την δική της αυθόρμητη φωνή που ξεσπάει γεμάτη από αυτό το μεσογειακό φωτεινό ήλιο, που μας ενώνει σε μια κοινή αντίληψη ζωής» αναφέρει ο Ισπανός τεχνοκριτικός Λουίς Γκονζάλες Ρόμπλες περιγράφοντας την αίσθηση που αφήνουν τα έργα της ζωγράφου.

Στην έκθεση με την επωνυμία «Στον αστερισμό Maria Callas» που διοργανώνει η Εταιρεία για το Κτήριο της Όπερας & της Ακαδημίας Λυρικής Τέχνης «Μαρία Κάλλας» θα παρουσιαστεί το κοστούμι του Ν. Φωκά από την όπερα «Μήδεια» του 1961 στην Επίδαυρο, έργα τέχνης εμπνευσμένα από αυτήν, λευκώματα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από παραστάσεις της και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό όχι μόνο από την ζωή και την καλλιτεχνική πορεία της, αλλά και παραγωγές της Εταιρείας.

Στο ισόγειο θα κυριαρχούν οι καλύτεροι «πρεσβευτές» της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας με παρουσία αυτοκινήτων όπως η Lancia Flaminia GT 3C "Superleggera" του 1963 και το Fiat Dino 246 Spyder  του 1970 αλλά και οι ιταλικές μοτοσυκλέτες, στοιχείο κουλτούρας και σημείο αναφοράς για τον «Ιταλικό τρόπο ζωής». Ειδικά για τα παιδιά θα λειτουργεί παιδικό stage κυκλοφοριακής αγωγής  Ferrari στον 1ο όροφο (τα αυτοκίνητα είναι ευγενική χορηγία του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου).

Δεν θα λείψε χώρος σχετικός με την μόδα και την ιταλική γεύση (καθημερινά θα παραδίδονται μαθήματα μαγειρικής) ενώ στο πρώτο όροφο οι θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφίας για τον Ιταλικό κινηματογράφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια