FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

«Θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, αναζητείται μόνο ο επενδυτής»

Handelsblatt: Μια πίστα Formula 1, το όνειρο των Ελλήνων


«Μια ελληνική πίστα μπορεί να βοηθήσει να ξαναζήσει η εξαθλιωμένη περιοχή της Δραπετσώνας». Με αυτά τα λόγια η έγκυρη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt καταπιάνεται με το «όνειρο των Ελλήνων», μια πίστα Formula 1 στον Πειραιά.

«Οι Ελληνες δεν έχουν χρήματα, όπως δείχνουν και οι τρέχουσες διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Εχουν όμως μεγάλα όνειρα. Ενα από αυτά είναι μία πίστα για τη Formula 1. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Αναζητείται μόνον ο επενδυτής», γράφει στην ιστοσελίδα της η Handelsblatt η οποία περιγράφει με μελανά χρώματα την κατάσταση στην περιοχή της Δραπετσώνας που μπορεί όμως, όπως λένε οι εμπνευστές του σχεδίου να μετατραπεί σε ένα είδος Μονακό.

Το δημοσίευμα αναφέρεται και στην πρόσφατη δήλωση του ισχυρού άνδρα της F1 του περίφημου Μπέρνι Εκλστοουν, ότι εφόσον η χώρα μας βρει χρήματα, τότε είναι θετικός στο να διεξαχθεί ένα Γκραν Πρι στην Ελλάδα. Ο Εκλστοουν έχει κατοχυρώσει μάλιστα την ονομασία «Μεσογειακό Γκραν Πρι» για τον μελλοντικό αγώνα της Formula 1 στη Δραπετσώνα.

Τα σχέδια για την πίστα και τις εγκαταστάσεις της έχουν παρουσιαστεί προ πολλού, η επιτροπή ανάληψης αγώνων είναι έτοιμη και κινεί τις διαδικασίες από τον περασμένο Απρίλιο, ενώ υπάρχει και η στήριξη από τις δημοτικές αρχές και από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια