FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΑΣ ΙΠΠΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes όχι μόνο ξεκίνησε και τερμάτισε πρώτος, αλλά εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του Γερμανού ομόσταβλού του -λόγω βλάβης- κατάφερε να τον προσπεράσει στη βαθμολογία των οδηγών στη φετινή Φόρμουλα 1, πέντε αγώνες πριν από το τέλος της σεζόν.
Ο Χάμιλτον πανηγύρισε την έβδομη καρό σημαία στους 14 αγώνες της χρονιάς και 29η συνολικά στην καριέρα του στο σκοτάδι της Σιγκαπούρης και χάρη στην ατυχία του ομόσταβλου και άσπονδου φίλου του, Ρόσμπεργκ, να υπερκαλύψει τη διαφορά των 22 βαθμών που τους χώριζε στη βαθμολογία των οδηγών φέρνοντας τα πάνω-κάτω στη φετινή Φόρμουλα 1.
Ο Ρόσμπεργκ είχε έναν καταστροφικό αγώνα, αφού λόγω ενός ηλεκτρονικού προβλήματος το μονοθέσιό του δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Έτσι, παρότι ήταν δεύτερος στις κατατακτήριες βρέθηκε στο pit lane για να γίνουν κάποιες ρυθμίσεις, αλλά κι αυτές δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού ήταν εκτός ρυθμού και όταν μπήκε στα πιτ στον 14ο γύρο ζήτησε να εγκαταλείψει.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ και ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τις δύο Red Bull συμπλήρωσαν το πόντιουμ σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε οριακά, καθώς παρήλθε το δίωρο από την έναρξή του. Τέταρτος ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο και όγδοος ο Κίμι Ραϊκόνεν με τις δύο Ferrari.
Η απόσταση του Χάμιλτον από τον δεύτερο Φέτελ είχε φτάσει στα 25 δευτερόλεπτα, αλλά μετά το πιτ στοπ που έκανε βρέθηκε πίσω του στον 52ο γύρο, αλλά για μόλις δύο γύρους, αφού χάρη στα πιο φρέσκα ελαστικά και το καλύτερο μονοθέσιό του αποκατέστησε γρήγορα την τάξη και πέρασε ξανά πρώτος στον 54ο.
Από εκεί και πέρα, ο Καμούι Κομπαγιάσι τέθηκε νοκ άουτ πριν αρχίσει ο αγώνας καθώς το μονοθέσιό του πήρε φωτιά στο γύρο σχηματισμού, ενώ η Sauber συνέχισε την εφιαλτική της σεζόν με τους Γκουτιέρες και Σούτιλ να εγκαταλείπουν στη διάρκεια του αγώνα.
Τα απρόοπτα δεν έλειψαν και για άλλους πιλότους, καθώς Μάγκνουσεν και Κβίατ ταλαιπωρήθηκαν από αφυδάτωση και κράμπες, ενώ ο Πέρες έχασε το «φτερό» του σε επαφή με τον Σούτιλ. Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Οκτωβρίου στην Ιαπωνία.   

ΧΑΜΙΛΤΟΝ Καλύτερα δεν γινόταν
Στον.. ύπνο του είδε τι του επιφύλασσε το γκραν πρι της Σιγκαπούρης ο μεγάλος θριαμβευτής Λιούις Χάμιλτον. "Το ονειρεύτηκα χθες το βράδυ, αλλά δεν ήξερα αν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα" είπε ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, που δεν έχασε σε καμία στιγμή τη σιγουριά για τη νίκη: "Δεν ήταν τόσο δραματικά τα πράγματα με το αυτοκίνητο ασφαλείας. Οταν μπήκα στα πιτ για να αλλάξω ελαστικά ήξερα πως βγαίνοντας θα είχα την ευκαιρία να προσπεράσω. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην ομάδα, όλα τα οφείλω σε αυτήν. Ήθελα έναν καθαρό αγώνα, αλλά θέλαμε και το ένα-δύο καθώς είναι κάτι που καμία ομάδα δεν έχει καταφέρει. Ακόμη, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο για την υποστήριξη".

ΡΟΣΜΠΕΡΓΚ Απώλεια αξιοπιστίας
Απαρηγόρητος ο Νίκο Ρόσμπεργκ για ό,τι συνέβη στη Σιγκαπούρη δεν δίστασε να κάνει λόγο για πρόβλημα αξιοπιστίας της Mercedes.
«Είναι πολύ άσχημο αυτό που μου συνέβη. Δεν κατάφερα καν να βγω από το γκριντ. Ήλπιζα ότι η ομάδα θα μπορούσε να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να συνεχίσω», δήλωσε ο Γερμανός πιλότος και πρόσθεσε: "Το τιμόνι δεν λειτουργούσε κι έτσι όλο το μονοθέσιο είχε πρόβλημα. Πρέπει να βρούμε τι έφταιξε γιατί αυτό είναι ένα πρόβλημα αξιοπιστίας του μονοθέσιου. Είχαμε αρκετά τέτοια φέτος και είναι η αδυναμία μας. Πρέπει να το εξετάσουμε σε βάθος και να κάνουμε το μονοθέσιό μας 100% αξιόπιστο. Δεν έχει κανένα νόημα να φωνάζουμε, πρέπει να το διορθώσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια