FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΕΝΑΣ ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ F1

H Φόρμουλα 1 αποχαιρέτησε σήμερα τον πρόεδρο της Ferrari, Λούκα Κορντέρο ντι Μοντετζέμολο που παραιτήθηκε από τη θέση του και λίγο αργότερα τον Εμίλιο Μποτίν, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στην Ισπανία. Ο ιδιοκτήτης της Banco Santander υπέστη καρδιακή προσβολή και άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Υπήρξε φανατικός υποστηρικτής της Φόρμουλα 1 και του Φερνάντο Αλόνσο.Χρησιμοποίησε τη Φόρμουλα 1 για να κάνει γνωστή την τράπεζα που κληρονόμησε από τον πατέρα του. Υπό την καθοδήγηση του η Banco Santander αγόρασε σειρά από τράπεζες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η προσωπική περιουσία του ανέρχεται σε 1.000.000.000 δολάρια. Αγαπούσε τη Φόρμουλα 1 και το 2007 όταν υπέγραψε ο Φερνάντο Αλόνσο στη McLaren, έγινε χορηγός της ομάδας. Ακολούθησε τον Αλόνσο στη Ferrari, καλύπτοντας το συμβόλαιο του όπως φημολογούνταν.

Αναμένεται να τον διαδεχθεί η κόρη του, Άνα Μποτίν. Παραμένει άγνωστο αν η επόμενη γενιά θα συνεχίσει να στηρίζει τη Φόρμουλα 1.
Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητές έγραψε στο Twitter: "Την Τετάρτη δείπνησα με τον Δον Εμίλιο, προγραμματίζαμε ακόμα μια βόλτα με το ποδήλατο στη Σιγκαπούρη. Μας άφησε ένας φίλος, ένας σπουδαίος φίλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια