FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΤ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ...


FERRARI/FOTO ERCOLE COLOMBO

Οι «πιλότοι» δεν θα ξέρουν πια πού χάνουν χρόνο μέσα σε έναν γύρο ή ποια είναι η διαφορά από τον «ομόσταυλό» τους. Συνεχίζουν να επιτρέπονται οι ενδοσυνεννοήσεις για τις στρατηγικές των πιτ-στοπ, θέματα ασφαλείας ή γενικά μηνύματα.

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) απαγόρευσε στις ομάδες της Φόρμουλα Ένα να δίνουν μέσω της ενδοσυνεννόησης στους οδηγούς τους πληροφορίες, οι οποίες βοηθούν την απόδοση του μονοθεσίου ή του «πιλότου».
Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα σε διεθνείς εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του autosport.com, ο αγωνιστικός διευθυντής της Φόρμουλα Ένα, Τσάρλι Γουάιτινγκ, απέστειλε επιστολή σε όλες τις ομάδες, στην οποία τονίζει ότι το άρθρο 20.1 των κανονισμών της Φόρμουλα Ένα, σύμφωνα με το οποίο «ο οδηγός πρέπει να οδηγεί το αυτοκίνητο μόνος και χωρίς βοήθεια», θα εφαρμόζεται αυστηρά από εδώ και στο εξής.
Έτσι, οι «πιλότοι» δεν θα ξέρουν πια πού χάνουν χρόνο μέσα σε έναν γύρο ή ποια είναι η διαφορά από τον «ομόσταυλό» τους. Συνεχίζουν να επιτρέπονται οι ενδοσυνεννοήσεις για τις στρατηγικές των πιτ-στοπ, θέματα ασφαλείας ή γενικά μηνύματα.
«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι απαιτήσεις του Άρθρου 20.1 των αθλητικών κανονισμών της Φόρμουλα Ένα είναι σεβαστές συνεχώς, η FIA προτίθεται να εφαρμόσει αυστηρά αυτόν τον κανονισμό, με άμεση ισχύ» αναφέρει η επιστολή.
«Επομένως, καμία επικοινωνία από τα πιτ στον οδηγό δεν πρέπει να περιλαμβάνει κάποια πληροφορία που σχετίζεται με την απόδοση του μονοθεσίου ή του οδηγού. Η FIA θα πρέπει επίσης να σας υπενθυμίζει ότι η μετάδοση δεδομένων από τα πιτ στο μονοθέσιο απαγορεύεται συγκεκριμένα από το Άρθρο 8.5.2 των τεχνικών κανονισμών της Φόρμουλα Ένα» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια