FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΕΓΑΛΟΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΗΣ Ο HAMILTON


REUTERS/EDGAR SU
Ο Λιούις Χάμιλτον με Μερτσέντες ήταν ο θριαμβευτής του 14ου γκραν πρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος στην πίστα «Μαρίνα Μπέι» της Σιγκαπούρης.

Πίσω από το Βρετανό πιλότο βρέθηκαν οι δύο οδηγοί της Ρεντ Μπουλ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντανιέλ Ρικιάρντο. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ εγκατέλειψε τον αγώνα και ο Χάμιλτον για πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν αναρριχήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω του το Γερμανό όμοσταβλό του...Υπό τα φώτα των προβολέων, ο Χάμιλτον πήρε την 7η εφετινή του νίκη και 29η στην καριέρα του, έστω κι αν πιέστηκε αρκετά από τον, απερχόμενο, παγκόσμιο πρωταθλητή, Σεμπάστιαν Φέτελ.
Πέντε αγώνες πριν τη λήξη της περιόδου, ο Ρόσμπεργκ δεν κατάφερε να τερματίσει λόγω βλάβης του μονοθέσιου, οπότε έμεινε τρεις βαθμούς πίσω από τον Χάμιλτον κι όπως γίνεται αντιληπτό ο επόμενος αγώνας στην Ιαπωνία (3-5/10) θα είναι καθοριστικός στην υπόθεση τίτλος.
Το δίδυμο της Ρεντ Μπουλ, Σεμπάστιαν Φέτελ και Ντάνιελ Ρικιάρντο  συμπλήρωσαν το πόντιουμ σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε οριακά, καθώς παρήλθε το δίωρο από την έναρξή του. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν τέταρτος, ενώ η άλλη Φεράρι με τον Κίμι Ραϊκόνεν πήρε την 8η θέση.
Η μάχη Χάμιλτον-Φέτελ κορυφώθηκε προς το τέλος του αγώνα. Ο Βρετανός, αν και είχε 25'' διαφορά από το Γερμανό, μετά το πιτ στοπ που έκανε στον 52ο γύρο βρέθηκε στην 2η θέση. Αυτό συνέβη μόλις για 2 γύρους, καθώς τα ελαστικά της Μερτσέντες αποκατέστησαν γρήγορα...την τάξη και στον 54ο γύρο ο Χάμιλτον βρέθηκε και πάλι στην πρώτη θέση, όπου κι έμεινε έως το τέλος του γκραν πρι.
Καταστροφικός ήταν ο αγώνας για τον μέχρι και πριν από λίγο πρωτοπόρο της βαθμολογίας, Νίκο Ρόσμπεργκ. Το ηλεκτρονικό πρόβλημα στο μονοθέσιό του δεν του επέτρεψε να συνεχίσει πέραν από τον 14ο γύρο, όταν μπήκε στα πιτ και ζήτησε να μη συνεχίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια