FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΓΕΝΝΑΙΑ ΜΑΤΑΙΩΣΗ GRANDPRIX...


EPA/Reporter Images

Ο Άρι Βατάνεν εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να ματαιωθεί, εξαιτίας της πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία,το ρωσικό γκραν πρι της Φόρμουλα Ένα, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 12 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Πάρκο του Σότσι.
«Λέγεται συχνά ότι η Φόρμουλα Ένα δεν θα πρέπει να αναμειγνύει την πολιτική και τον αθλητισμό, αλλά ήδη το ρωσικό καθεστώς αναμειγνύει την πολιτική και τον αθλητισμό με έναν κραυγαλέο τρόπο, επομένως πρέπει να αντιδράσουμε. Εξαρτάται από τον Μπέρνι (Έκλστοουν) και τους ιδιοκτήτες να ματαιώσουν τον αγώνα» δήλωσε στη βρετανική "Telegraph" ο 62χρονος Φινλανδός.
Ο Βατάνεν είχε κατακτήσει το 1981 τον τίτλο των οδηγών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, ενώ είναι πλέον υψηλόβαθμο στέλεχος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA).
Το 2009 είχε θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της FIA, αλλά ηττήθηκε από τον Γάλλο Ζαν Τοντ. Οι δύο άνδρες έχουν στενή σχέση και ο Βάτανεν άφησε να εννοηθεί πως και ο Τοντ ανησυχεί για το «ταξίδι» της Φόρμουλα Ένα στη Ρωσία.
«Νομίζω ότι εν μέρει συμμερίζεται την άποψή μου. Είναι αλήθεια ότι τα χέρια του είναι δεμένα. Εγώ μπορώ να λέω τα πράγματα πολύ πιο ανοιχτά και ελεύθερα απ' όσο μπορεί αυτός» είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια