FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Vettel pole position με αρωμα βροχης..

Για 3η σερί χρονιά, ο Σεμπαστιάν Φέτελ κέρδισε την pole position στο Mόντρεαλ! Ο Γερμανός πιλότος κατάφερε όχι μόνο να είναι ταχύτερος στην βρεγμένη πίστα «Gilles Villeneuve», αλλά και να κρατήσει το μονοθέσιο του μέσα στην αγωνιστική γραμμή, με αποτέλεσμα να εκκινήσει από την πρώτη θέση του grid του κυριακάτικου αγώνα (9/6). Στη δεύτερη θέση θα ξεκινήσει ο Λιούϊς Χάμιλτον, στην τρίτη ο Βαλτέρι Μπότας.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Νίκο Ρόσμπεργκ,Μαρκ Γουέμπερ,Φερνάντο Αλόνσο,Βερν,Αντριαν Σούτιλ,Κίμι Ράικονεν και Ρικιάρντο.
Στο αγωνιστικό μέρος η βρεγμένη πίστα από τη βροχή που είχε προηγηθεί, είχε ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να κάνουν λάθη (οι περισσότεροι  έμειναν στα pit στις ελεύθερες δοκιμές ώστε να προφυλάξουν τα ενδιάμεσα ελαστικά για την μάχη της pole position), με πρώτο τον «συνήθη ύποπτο» από τον Gp του Μονακό , Φελίπε Μάσα, να  καταλήγει  στις μπαριέρες της στροφής 3, όταν έχασε τον έλεγχο της F138 δύο λεπτά πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία, και τον Τζέισον Μπάτον να μην προλαβαίνει να περάσει την καρό σημαία βγαίνοντας εκτός μάχης.
Για τον λόγο αυτό οι αγωνοδίκες  επέτρεψαν  στις ομάδες να κάνουν αλλαγές στα μονοθέσιά τους μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών και πριν τον αυριανό  αγώνα λόγω κλιματικών αλλαγών, όπως χαρακτηρίζεται ο όρος. Έτσι οι ομάδες θα επικεντρωθούν να στήσουν τα μονοθέσιά τους όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται γι’ αυτές τις συνθήκες χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τον αγώνα και το parc ferme που δεν επιτρέπετε καμία αλλαγή στο στήσιμο των μονοθεσίων πριν τον αγώνα.
Ο Αγωνιστική δράση συνεχίζεται την Κυριακή στις 21:00

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια