FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗΝ F1

Βλέποντας τη φετινή εικόνα της McLaren γινόταν συχνή αναφορά πόσο καλή κίνηση έκανε ο Λιούις Χάμιλτον που πήγε στη Mercedes. Το μεγάλο συμβόλαιο, η ελευθερία να έχει χορηγούς εκτός εκείνων της McLaren και το να κρατάει τα τρόπαια του (σ.σ. η McLaren κρατάει όλα τα τρόπαια) ήταν ορισμένοι από τους μη αγωνιστικούς λόγους που έφεραν τον Χάμιλτον στη Mercedes. Πώς όμως έγινε η προσέγγιση από τον Νίκι Λάουντα;
Ο τρις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής που έχει ρόλο εκτελεστικού διευθυντή στην ομάδα, παραδέχθηκε πως έδωσε σκληρή "μάχη" για να πείσει τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή. Το πρέσινγκ, όπως αποκάλυψε ο Λάουντα, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012, την παραμονή του Grand Prix της Σιγκαπούρης. "Έπρεπε να τον δω στο δωμάτιο του από τις δύο μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα. Δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά με έναν οδηγό που δεν γνώριζα τα ξημερώματα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου.
Θυμάμαι καλά τη συζήτηση μας γιατί είχε εξασφαλίσει την pole position με τη McLaren και τον ρώτησα "θα σκεφτόσουν να έρθεις στη Mercedes; Μου απάντησε "γιατί να φύγω. Με αυτό το μονοθέσιο κερδίζω, το μόνο που θέλω να κερδίζω και με το δικό σου μονοθέσιο δεν μπορώ να το κάνω".Έτσι ο Λάουντα που είχε αποσπάσει ένα εκατομμύριο δολάρια από τον Ρον Ντένις για να επιστρέψει στη Φόρμουλα 1 το 1983, άλλαξε τακτική, λέγοντας του πως παραμένοντας στη McLaren θα ήταν πάντα το "μωρό" του Ντένις. "Αν κάνεις τη Mercedes να νικήσει μετά τον Μίχαελ Σουμάχερ, τότε ίσως γίνεις μεγαλύτερος από κάθε άλλον. Ξύπνησε και μου είπε "ας το συζητήσουμε. Έτσι τον ψήσαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια