FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2013

TI ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ η Ferrari F1 για το 2014

Ένας από τους δύο πιλότους, αν πάρει το πρωτάθλημα, θα κερδίσει μία LaFerrari

Ο Luca di Montezemolo μιλάει για τους νέους υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες F1 της Ferrari, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους δύο πιλότους –αν πάρει το πρωτάθλημα- θα κερδίσει μία LaFerrari οπότε δείτε στο www.f1kart.gr
 Το 2014 θα είναι μία σημαντική χρονιά για την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μιας και η λειτουργία των κινητήρων αλλάζει και από ατμοσφαιρική γίνεται… τούρμπο. Η Ferrari είναι μία από τις ομάδες της Formula 1, που έχει ξεκινήσει από νωρίς την μελέτη και ανάπτυξη του νέου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα, με τον οποίο θα εφοδιάζονται τα καινούργια μονοθέσια. Ο πρόεδρος της «κόκκινης ομάδας», Luca di Montezemolo, αποκάλυψε αρκετά καινούργια στοιχεία για τον νέο κινητήρα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι στην περίπτωση που, είτε ο Fernando Alonso, είτε ο Kimi Raikkonen κερδίσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1, το 2014 θα αποκτήσουν –ως μπόνους- μία Ferrari LaFerrari.

Ο Montezemolo ανέφερε ότι ήταν πολύ εύλογο από τη Formula 1 να αφήσουν πίσω τους τις αεροδυναμικές αλλαγές και να ασχοληθούν με τους κινητήρες. Έτσι, οι ικανότητες των οδηγών θα φανούν και του χρόνου, όπου η συμπεριφορά του μονοθέσιου θα αλλάξει εντελώς, μιας και οι κινητήρες θα είναι πλέον υπερτροφοδοτούμενοι. Το γεγονός αυτό ενδέχεται να αυξήσει όχι μόνο τους θεατές, αλλά και τους τηλεθεατές, αφού το θέαμα θα είναι πιο εντυπωσιακό, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.
Όσον αφορά στον νέο κινητήρα της Ferrari, ο 1,6 λτ. τούρμπο θα ονομάζεται 059/3 και θα πληροί τις νέες προδιαγραφές. Το μοτέρ θα διαθέτει και έναν ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος θα λειτουργεί και σαν γεννήτρια. Παράλληλα, θα εφοδιάζεται και με έναν δεύτερο ηλεκτροκινητήρα, που θα ανακτά την ενέργεια από την πέδηση και θα είναι –σύμφωνα με την εταιρεία- δύο φορές πιο ισχυρός σε σχέση με τον προκάτοχό του. Επίσης, το μηχανολογικό σύνολο θα διαθέτει πιο μεγάλη και αποδοτική μπαταρία, η οποία θα μπορεί να προσφέρει 30 δλ. «εκρηκτικής επιτάχυνσης».

Τέλος, παρά το γεγονός ότι η LaFerrari…ξεπούλησε, σύμφωνα με πληροφορίες θα φτιαχτεί ακόμα μία τελευταία, η οποία θα παραδοθεί είτε στον Fernando Alonso, είτε στον Kimi Raikkonen στην περίπτωση μόνο που ένας από τους δύο στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής F1 για το 2014.









Πηγή: autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια